Vor avea loc o serie de înlocuiri la nivelul conducerii Fiscului, Vămii şi la marii contribuabili

Potrivit spuselor sale, în acest fel, va fi asigurată o colectare a banilor la bugetul statului pe măsura aşteptărilor şi asumărilor din programul de guvernare.

„Am convenit ca la nivelul structurilor din Ministerul de Finanţe care au în responsabilitate colectarea banilor la bugetul de stat să se producă o serie de înlocuiri la nivelul conducerii instituţiilor – aici mă refer la ANAF, Vamă şi la marii contribuabili.

În felul acesta, am convingerea că, împreună cu echipa de conducere a Ministerului şi cu toate măsurile pe care le-am luat în ceea ce priveşte implementarea sistemelor digitale pentru monitorizarea şi evaluarea riscurilor la nivelul acestor instituţii, să asigurăm o colectare pe măsura aşteptărilor şi asumărilor din programul de guvernare”, a explicat, miercuri, Nicolae Ciucă în cadrul ședinței de guvern.

„Atunci când au preluat guvernarea şi au discutat de măsurile de creştere a veniturilor, au convenit cu toţii că vor introduce măsuri de colectare. Am vorbit de factura electronică, de radarul mărfurilor. Toate aceste instrumente sunt funcţionale.

Probabil că nu funcţionează în conformitate cu potenţialul lor. Atrag atenţia noilor conducători că este obligaţia lor să pună în valoare tot ceea ce am pus la dispoziţie pentru a avea o colectare cât mai corectă”, a adăugat premierul României.

Lucian Heiuș a renunțat la funcția de șef al Fiscului

Declarația sa a fost făcută la câteva zile distanță după ce Lucian Heiuș a anunțat că demisionează din funcția de șef al Fiscului.

„Mi-am înaintat astăzi demisia din funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. A fost o onoare pentru mine să conduc această instituție și le mulțumesc colegilor mei pentru profesionalismul și implicarea de care au dat dovadă în acest an.

Totodată, sunt mulțumit de faptul că, în acest mandat, ANAF a reușit să atingă cu succes toate jaloanele stabilite prin PNRR și toate obiectivele asumate prin programul de guvernare, cu onestitate, responsabilitate și respect față de contribuabili”, a scris, luni, Lucian Heiuș pe contul său de Facebook, unde a enumerat realizările făcute de el în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).