Nelu Tătaru a fost susţinut de premierul Florin Cîţu, cel care le-a transmis delegaţilor că fostul ministru al Sănătății este alegerea cea mai potrivită pentru organizaţia liberală vasluiană.

Astfel, Nelu Tătaru a fost votat de 255 de membri PNL prezenţi la conferinţa de alegeri. De cealaltă parte, contracandidaţii săi, prim-vicepreşedintele PNL Vaslui, Marius Arcăleanu şi primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroş, au primit 40, respectiv 15 voturi, în timp ce trei voturi au fost declarate nule.

Florin Cîțu s-a arătat onorat de faptul că a reușit să îl susțină pe Nelu Tătaru. El a adăugat că pandemia și problemele din sistem i-au apropiat în ultimele luni și acesta este motivul pentru care este acum alături de el în cursa pentru organizația PNL Vaslui.

„O mare onoare să fiu astăzi aici, să-l susţin pe prietenul Nelu Tătaru. Să ştiţi că vom putea peste câţiva ani să discutăm despre ce s-a întâmplat în pandemie, cât de greu a fost. L-aţi văzut peste tot la televizor, dar eu ştiu ce era în spate, el cu problemele lui în sănătate, eu cu ale mele cum să fac rost de banii de care avea el nevoie.

Acele momente ne-au apropiat foarte mult. De aceea sunt astăzi aici să-l susţin. Sunt sigur că este omul de care aveţi nevoie, pentru că dacă a administrat un domeniu atât de dificil în cea mai mare criză din ultima sută de ani, va administra foarte bine şi această filială în perioada următoare”, a afirmat premierul Florin Cîţu.

Nelu Tătaru, mulțumiri pentru încrederea acordată

În același timp, Nelu Tătaru le-a mulţumit colegilor pentru încredere şi le-a transmis că este momentul pentru unitate în partid.

„Le mulţumesc colegilor pentru încrederea acordată şi îi asigur ca vom fi în continuare o echipă, o echipă câştigătoare. În ultimul timp, în organizaţia noastră au fost anumite tensiuni, anumite declaraţii ale unor colegi. Acum este momentul sa ne reunim în jurul valorilor liberale. E vremea pentru unitate şi pentru calm”, a transmis Nelu Tătaru.

Pe de altă parte, nu toată lumea a fost încântată de numirea fostului ministru al Sănătății. Marius Arcăleanu, care a afirmat în repetate rânduri că Nelu Tătaru conduce organizaţia într-un mod „dictatorial şi abuziv” şi că el doreşte să restabilească unitatea şi comunicarea în PNL Vaslui, a contestat modul în care au fost organizate alegerile, spunând că o parte dintre persoanele care ar fi avut drept de vot nu au fost lăsate să intre în sala în care s-a desfăşurat votul.

Totodată, el a mai adăugat că nu i se pare normal ca la intrările în sală să fie angajaţi ai unei firme de pază, criticând de asemenea și faptul că cei doi contracandidaţi ai lui Nelu Tătaru nu au fost lăsaţi să-şi prezinte programele înainte de începerea votului, ci li s-a dat cuvântul în timp ce delegaţii votau deja.