Poliţistul alb Derek Chauvin a fost declarat vinovat de asasinarea afro-americanului George Floyd, la finalul unui răsunător proces care a marcat profund America ilustrând diviziunile rasiale din ţară. Anul trecut, moartea violentă a lui Floyd a stârnit în SUA, şi nu numai, un val de proteste faţă de acţiunile violente ale poliţiei. Dar mai ales față de rasismul generalizat.

„Susținătorii echității nu văd nicio problemă în tratarea diferită a grupurilor de oameni doar pe baza rasei, atâta timp cât servește agendei lor”, susține neurochirurgul.

„Avem nevoie de unele reforme? Absolut. Există lucruri care se pot face și le putem face mult mai bine dacă lucrăm împreună, mai degrabă decât încercând să demonizăm sistemul. Și există lucruri pe care poliția le-ar putea folosi, de exemplu, care nu sunt letale și care sunt foarte eficiente în imobilizarea oamenilor”, a declarat Carson într-o intervenție la Fox News.

„Dr. Martin Luther King, Jr. a petrecut mult timp încercând să determine oamenii să nu privească caracteristicile externe pe care nu le pot schimba, care nu îi pot ajuta. Și, în schimb, să privească lucrurile care pot fi schimbate și pot ajuta, precum caracterul.

Ce fel de persoană ești? Nu ar trebui să fim mai atenți la asta, decât la caracteristicile externe?”, a mai spus Carson.

El susține însă există oameni care vor să folosească fiecare caz pentru a provoca scindări în societate, fie că este vorba de rasă, vârstă, avere sau religie. „Ne vom distruge pe noi înșine ca națiune, dacă nu ne trezim”, a avertizat Carson.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea