„Lasă că ne carantineaza după 6 Decembrie!!! Acum încă ne iartă – că am votat la Locale!”, a scris Victor Ponta pe Facebook după ce Orban a anunțat că este prematură o discuție privind carantina Capitalei.

Ce spune Orban despre o intrare în carantină a orașului București

„Este prematur să discutăm despre o astfel de decizie (n.r. – instituirea carantinei) cert este că 14 zile aceste măsuri vor fi în vigoare” a declarat Ludovic Orban duminică după amiază, în condiţiile în care Capitala a ajuns la pragul de infectare de 3,02 la mie.

„În conformitate cu prevederile legale, cu hotărârea de guvern privind starea de alertă, Direcţia de Sănătate Publică transmite către prefectură în termen de 24 de ore şi prefectura convoacă Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă în termen de maximum 48 de ore. Prefectul Bucureştiului va convoca reuniunea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, va constata depăşirea pragului de trei la mie şi luarea măsurilor care sunt stabilite prin prevederile legii şi ale hotărârii de Guvern privind starea de alertă”, a declarat premierul duminică.

Premierul Ludovic Orban a făcut duminică declarații de presă cu privire la măsurile ce urmează să fie luate în Capitală după ce s-a depășit pragul de infectare de trei la mia de locuitori. Orban a spus că școlile din București vor fi închise, după ce indicele de infectare a depășit 3 la 1000 de locuitori. De asemenea, Guvernul va aloca 75% pentru salariul unui părinte, ca să poată sta acasă cu copiii. Orban a mai declarat că în municipiul București au fost distribuite tabletele pentru elevi și că acestea sunt pentru copiii din familii vulnerabile.

Trebuie amintit că ministrul Educației a precizat că mâine școlile din București își vor desfășura activitatea ca și până acum, dar că, în urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, de marți lucrurile probabil se vor schimba.

„Comitetul pentru situații de urgenă poate decide suspendarea cursurilor față în față pentru o perioadă de 14 zile, dar până atunci cursurile rămân pe scenariul hibrid, ca și până acum”, a arătat Monica Anisie.