Ludovic Orban a spus care este decizia momentului! Anunțul premierului vine imediat după creșterea indicelui! Este vorba de măsuri de ultimă oră anunțate de primul ministru.

Premierul Ludovic Orban a făcut în această seară declarații de presă cu privire la măsurile ce urmează să fie luate în Capitală după ce s-a depășit pragul de infectare de trei la mia de locuitori.

Orban a spus că școlile din București vor fi închise, după ce indicele de infectare a depășit 3 la 1000 de locuitori.

Guvernul va aloca 75% pentru salariul unui părinte, ca să poată sta acasă cu copiii.

Orban a mai declarat că în municipiul București au fost distribuite tabletele pentru elevi și că acestea sunt pentru copiii din familii vulnerabile.

Premierul a mai declarat că o altă măsură este suspendarea activității teatrelor și cinematografelor, iar Executivul se gândește și la alte măsuri de restricții pentru prevenirea răspândirii de COVID-19.

”Prefectul Bucureștiului va convoca reuniunea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, va constata depășirea pragului de trei la mie și luarea măsurilor care sunt stabilite prin Hotărâre de Guvern.

Principalele măsuri: 

– Obligativitatea portului măștii, în toate spațiile deschise, alături de spațiile închise.

– Suspendarea cursurilor școlare și organizarea orelor în sistem online, în toate școlile.

– Suspendarea activităților în teatre, cinematografe, restaurante, în spații închise.

Acestea sunt principalele măsuri care sunt adoptate, ele sunt cunoscute din momentul în care am prezentat după adoptare, Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va trebui să le implementeze și să gândească un plan de implementare”, a declarat Ludovic Orban.

Trebuie amintit că ministrul Educației a precizat că mâine școlile din București își vor desfășura activitatea ca și până acum, dar că, în urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, de marți lucrurile probabil se vor schimba.

„Comitetul pentru situații de urgenă poate decide suspendarea cursurilor față în față pentru o perioadă de 14 zile, dar până atunci cursurile rămân pe scenariul hibrid, ca și până acum”, a arătat Monica Anisie.

Potrivit acesteia, la fel ca și în perioada stării de urgență, unul dintre părinți poate rămâne acasă, pentru a avea grijă de copil, dacă școlile trec în scenariul roșu.

„Copiii care au solicitat tablete le-au primit. Sunt 8057 de tablete care au fost livrate la nivelul Capitalei”, a punctat ministrul.