Moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu are toate șansele să treacă. Dan Barna: USR PLUS va vota moțiunea

Liderul USR-PLUS, Dan Barna, a declarat la RFI că marți Biroul Național al USR-PLUS a luat decizia de a vota orice moțiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu.

„A fost o decizie ieri a Biroului Naţional al USR PLUS, o decizie în unanimitate, vom vota orice moţiune, moţiunea care ajunge prima la vot va avea susţinerea noastră. În politică, obiectivul politic este cel determinant, nu instrumentul. Noi am spus foarte clar, din momentul în care premierul Florin Cîţu a decis să ne împingă afară din coaliţie, am spus că acest premier nu mai are susţinerea USR PLUS. Am fost consecvenţi în toată această perioadă, suntem singurii care nu s-au sucit, nu au spus că ba votăm, ba nu votăm, ba că îl susţinem pe premier, ba că nu îl susţinem, cum face PSD de aproape o lună şi jumătate”, a afirmat Dan Barna, miercuri la RFI.

Ce șanse are moțiunea să treacă

Dan Barna a fost întrebat care sunt șansele ca moțiunea de cenzură să treacă. El a răspuns că totul depinde de PSD și de Marcel Ciolacu. Dacă social-democrații nu se răzgândesc și votează la moțiunea de cenzură, aceasta are toate șansele să treacă, spune liderul USR-PLUS.

„Asta depinde foarte mult dacă PSD şi Marcel Ciolacu decid să-l susţină mai departe pe Florin Cîţu şi atunci se poate intra direct într-o logică de Guvern PNL-PSD. Altfel, eu cred că această moţiune are şanse foarte mari să treacă. Dacă PSD depunând moţiunea, şi-o şi votează, moţiunea are toate şansele să treacă, există nu doar teoretic, ci şi practic, declaraţii explicite ale suficientor forţe din Parlament ca moţiunea să treacă”, a completat Barna.

Acesta a precizat că nu a discutat cu social-democrații, subliind că moțiunea de cenzură va arăta dacă PSD îl susține pe Florin Cîțu.

„Nu, n-am discutat şi nici nu e nimic de discutat aici. O moţiune este un instrument parlamentar prin care se pune la îndoială susţinerea sau nu a Guvernului. Fie această moţiune va arăta că Florin Cîţu are susţinere parlamentară, deci că PSD-ul îl susţine, fie această moţiune îl va convinge în sfârşit pe premierul Florin Cîţu că dispreţuind şi neacordând nici un fir de respect USR PLUS în calitate de parteneri, nu are susţinere parlamentară, spune acesta.

Amintim că moțiunea de cenzură a social-democraților va fi citită în plenul de joi al Parlamentului, iar votul urmează să fie dat marţea viitoare.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu