Dacian Cioloș a discutat la B1 TV despre inițiativa instituției guvernamentale, despre care a spus că este ”o mizerie”. De asemenea, acesta a mai adăugat că e o triplă coincidență, colegul său de partid fiind vizat de anchete în trei momente-cheie: la candidatura la prezidențiale, la intrarea în guvern ca vicepremier și în competiția internă din USR PLUS.

”O mizerie. Primele suspiciuni au fost aruncate pe piață în campania prezidențială, apoi când a intrat în guvern ca vicepremier, și acum e a treia oară, în competiția internă din USR PLUS. Dan Barna a clarificat mereu. Nu vi se pare totuși o coincidență stranie? Trei coincidențe.

Da, eu sunt în competiție cu Dan Barna, dar când o mizerie e o mizerie, trebuie spus. Și nu are ce căuta o instituție a statului într-o competiție internă”, a declarat Dacian Cioloș pentru B1 TV.

Dosar nou la DNA, cel vizat, Dan Barna

Departamentul de Luptă Antifraudă a trimis la DNA un nou dosar care îl vizează pe Dan Barna. Proiectul „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural”, proiect care i-a aparținut co-președintelui USR PLUS și soției sale, transmite Digi24.ro.

În acest context, Dan Barna susține că această sesizare apare chiar în momentul în care funcția lui Florin Cîțu este în pericol din cauza moțiunii de cenzură. Co-președintele USR PLUS susține că a aflat această informație din presă, precizând că oricâte eforturi ar face Florin Cîțu, nu va reuși să obțină sprijinul USR PLUS din nou.

Totodată, Barna nu s-a arătat deloc surprins de situația în care se află, precizând că acesta este doar un film ”în permanentă reluare la câteva luni pe care îl tot vedem împreună de trei ani”.

Liderul USR, însă, a reacționat, într-o postare pe Facebook, și sugerează că sesizarea ar fi motivată de alegerile din partid.

”Oricât se va strădui DLAF, o instituție aflată în subordinea premierului, să taie în segmente verificarea activității mele pentru a plasa știri negative la fiecare moment politic sau electoral important, premierul Cîțu tot nu va recâștiga sprijinul USR PLUS”, a scris Dan Barna.

Sursa foto: Capital