Duminică, 14 noiembrie, a avut loc cel de-al 29-lea Congres al FIDESZ, formaţiunea politică a premierului Ungariei, Viktor Orban.

Mesajul transmis de Kelemen Hunor la Congresul FIDESZ

Kelemen Hunor, liderul formaţiunii UDMR din România, a transmis la Congres că, graţie schimbării curajoase de paradigmă iniţiate de către Viktor Orban, comunitatea maghiară din Ardeal s-a regăsit.

Preşedintele UDMR a mai vorbit duminică, la Congresul FIDESZ, şi despre sprijinul pe care comunitatea maghiară l-a primit, dar şi despre importanţa protejării tradiţiilor.

“Cel care întoarce spatele rădăcinilor (…) elimină prezentul și face viitorul fără speranță”

“Orban şi guvernul său au pornit acum peste 10 ani o schimbare de paradigmă curajoasă, progresistă şi responsabilă în politica naţională. Datorită acestui fapt comunitatea maghiară din Ardeal s-a regăsit”, a declarat Kelemen Hunor, prezent duminică la Congresul FIDESZ.

“Am simțit de nenumărate ori că, în timpul celor mai mari provocări, comunitățile maghiare au primit ajutor moral, politic și material. În ziua de azi, putem spune fără exagerare că ne mișcăm mai încrezători și mai rapizi bazându-ne unii pe alții, având încredere unii în alții.

Am vorbit și despre importanța protejării tradițiilor și patrimoniului, care a făcut Europa puternică. Cel care întoarce spatele rădăcinilor, cel care le taie, nu numai că șterge trecutul, dar elimină prezentul și face viitorul fără speranță.

Suntem cu toții în această luptă. Suntem convinși că reprezentăm o poziție bună și corectă, dar pentru a face acest lucru vom avea nevoie de perseverență, putere și aliați”, se mai arată într-un mesaj postat duminică de Kelemen Hunor pe pagina sa de Facebook.

“Viktor Orbán a întărit identitatea comunității maghiare (…) Ungaria se străduiește să construiască parteneriate istorice cu toate statele vecine”

Şi Tanczos Barna, senator UDMR şi ministru interimar al Mediului în Guvernul României, a transmis un mesaj cu ocazia Congresului de duminică din Ungaria. El a prezentat reuşitele fără precedent ale premierului VIktor Orban pentru întreaga comunitate maghiară şi i-a urat mult succes la Congresul de astăzi, dar şi la alegerile parlamentare viitoare.

“Viktor Orbán a întărit identitatea comunității maghiare din Bazinul Carpatic. Viitorul spre care ghidează națiunea maghiară este una unită, fără dezbinare și vine în ajutorul fiecărui maghiar să trăiască cât mai bine pe meleagurile natale.

Ungaria, condusă de FIDESZ, al cărui lider este, nu doar că ajută maghiarii din afara granițelor Ungariei, dar se străduiește să construiască parteneriate istorice cu toate statele vecine. Iar pe perioada pandemiei, ajutorul oferit de Ungaria, condusă de FIDESZ, s-a concretizat din nou. Asta este direcția care ne-o arată Viktor Orbán și care trebuie să ghideze toate comunitățile maghiare din toată lumea.

Astăzi, la cel de-al 29-lea congres al FIDESZ, îi urez, pe această cale lui Viktor Orbán, mult succes la congres și la alegerile parlamentare care urmează”, a scris Tanczos Barna pe pagina sa de socializare.