Un moment incredibil, care a durat fix 33 de secunde, a reușit să surprindă luni în Parlament. Un angajat al Camerei este chemat să ridice ochelarii scăpați pe jos de Dan Barna care nici măcar nu se clintește să-i recupereze.

Cum s-a întâmplat totul

Incidentul a avut loc ieri, în timpul întrevederilor între Guvern și Parlament, din Camera Deputaților, la „Ora prim-ministrului”. În timp ce vicepremierul asculta, din banca rezervată Guvernului, discursul președintelui PSD, Marcel Ciolacu, și-a scăpat ochelarii pe jos.

După discursul premierului Florin Cîțu, prezent în Parlament să răspundă întrebărilor Opoziției, a venit rândul președintelui PSD, Marcel Ciolacu să ia cuvântul. Discursul este transmis în direct pe mai multe posturi TV. În imagini se vede și Dan Barna, care, așezat la stânga lui Florin Cîțu, ascultă și privește concentrat către ochelarii pe care îi ține între degete.

Momentul culminant pentru Dan Barna

„PSD, ca să începem să închidem din minciunile dumneavoastră, i-a lăsat lui Orban un deficit de 2,8% și o datorie publică de 34%. Din PIB”, spune Marcel Ciolacu. La PIB, Barna încearcă să așeze ochelarii pe aparatul pentru votul electronic. „Orban și Cîțu…”, se avântă liderul PSD. În momentul în care Ciolacu a rostit “la Cîțu”, ochelarii lui Barna erau deja pe căzuți pe jos, peste masă.

Discursul continuă, Dan Barna nu schițează niciun gest, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Totuși, scena a fost însă sesizată de colega aflată în stânga vicepremierului. Aceasta se întoarce și face un semn discret. Apoi încă unul. Un angajat al Camerei Deputaților se apropie, doamna îi explică ce s-a întâmplat. Dan Barna face și el un semn pentru a arăta unde sunt ochelarii. Acolo, jos, indică el cu un deget.  Omul trece prin spatele vicepremierului și, după câțiva pași, ochelarii sunt din nou în fața lui Dan Barna. Ochelarii se întorc de unde au plecat.

Mai mult, Marcel Ciolacu pare să observe mișcarea, se uită înspre masa Guvernului și își continuă discursul. Totul a durat mai bine de jumătate de minut, mai exact 33 de secunde.

Imaginile au fost transmise în direct la TV