Premierul Florin Cîţu a lansat un atac dur la adresa parlamentarilor PSD, acuzându-i că nu ştiu să citească proiectul de buget pentru 2021 pe care Guvernul l-a elaborat.

„Dragi colegi şi stimaţi români, aşa cum v-am spus, nu a fost vorba despre buget astăzi, aici. Aţi văzut foarte bine, cei care au discutat despre buget nu l-au înţeles”, a transmis Florin Cîțu.

Florin Cîțu face show

„Promit că o să-mi iau eu din timp, iarăşi, să vă educ, mă gândeam să vă înscriu la şcoală, domnule Ciolacu, şi pe dumneavoastră, Paul Stănescu, la o facultate cu plată, dar, în acelaşi timp, vă spun ce tot am spus în aceşti 4 ani de când ne tot vedem în Parlamentul României: dragi pesedişti, puneţi mâna pe carte, cititul nu a omorât pe nimeni”, a declarat premierul la dezbaterile din Camera Deputaţilor de la „Ora prim-ministrului”.

Ludovic Orban a șters pe jos cu PSD

Ludovic Orban a ținut un discurs la Ora premierului. Liderul PNL a vorbit despre legea bugetului de stat și despre dezabaterile care au apărut imediat după aprobarea acesteia. Acesta a precizat că susține orice fel de dezbatere în jurul celei mai importante legi anuale.

„Tema supusă astăzi dezbaterii, la solicitarea Grupului parlamentar al PSD, ar fi fost acceptabilă dacă ar fi venit din partea unui partid care nu ar fi guvernat România mai bine de două decenii și care nu ar fi contribuit prin măsurile pro-ciclice la dezechilibrele economice majore pe care le înregistrează țara noastră. Din păcate, solicitarea vine de la PSD, iar în această situație devine aplicabil ceea ce spunea, în trecut, Mihai Eminescu: ”alte măști, aceeași piesă/alte guri, aceeași gamă/amăgit atât de-adese/nu spera și nu ai teamă.” (citat din Glosă).

Personal, susțin dezbaterile în jurul celei mai importante legi anuale, legea bugetului de stat, însă, din respect pentru oamenii care ne-au mandatat, cred că dezbaterea trebuie să fie făcută cu argumente serioase, cu responsabilitate și onestitate, nu cu minciuni sau cu lozinci politice”, a spus Ludovic Orban.

Totodată, el a vorbit depsre inițiatorii dezbaterii care vorbesc despre ”moartea economică a României”, chiar dacă niciun indicator economic nu susține această idee. Fostul premier al țării a mai subliniat faptul că țara noastră a adoptat unele dintre cele mai bune măsuri la nivel european pentru a depăși întreaga griză economică cauzată de pandemia de coronavirus.