Situație fără precedent în PNL. Surse au declarat pentru știripesurse.ro că în cadrul ședinței Biroului Executiv al PNL au existat discuții legate de protestul minerilor din Valea Jiului. În acest context, mai mulți liberali au lansat acuzații dure la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Unul dintre ei se pare că a fost chiar prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan. Mai exact, potrivit surselor citate, acesta i-a reproșat ministrului Energiei că nu a făcut absolut nimic.

„Nu te-ai deranjat să te duci să discuți cu oamenii, să detensionezi situația”, ar fi spus Rareș Bogdan potrivit surselor citate.

Totodată, se pare că Rareș Bogdan a mai explicat că astfel de episoade erodează puternic încrederea în Guvern și la un moment dat va veni nota de plată.

De menționat este faptul că, pe lângă Rareș Bogdan și alți liberali au lansat acuzații dure la adresa lui Virgil Popescu, cerându-i să rezolve în cel mai scurt timp problema salariilor minerilor.

Rareș Bogdan a răbufnit

Rareș Bogdan a mai avut o ieșire pe acest subiect în urmă cu câteva zile. Într-o postare pe pagina personală de facebook, prim-vicepreședintele PNL  se arată sensibilizat de criza minerilor din Valea Jiului.

Mai exact, acesta a cerut să nu mai existe clientelism politic sau management clientelar la Compania Naţională a Lignitului Oltenia, Compania Naţională a Huilei şi alte companii alte statului român. “Fără proşti sau hoți in poziții de management”, este mesajul dur postat de liderul liberal.

„Semnal de alarma. Pancarta care ne obliga! Toți cei conectați la rețelele de interese din jurul marilor companii din minerit trebuie îndepărtați și trasi la răspundere. Fără clientelism politic si fără management clientelar in CNLO, CNH și celelalte Companii ale statului roman. Performanța și Profesionalism. Fără prosti sau hoți in poziții de management”, a scris Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea