Virgil Popescu se bucură de măsurile luate pentru IMM-uri. Acesta susţine că este normal ca o firmă să fie ajutată financiar să cumpere un spaţiu de producţie. Totodată, el a subliniat faptul că nu sunt eligibile proiectele care prevăd cumpărarea de apartamente sau de spaţii de birouri de către IMM-uri cu banii primiţi drept ajutor prin Măsura 3.

„Dacă vorbim de măsurile pe care Guvernul PNL le-a luat anul trecut, aici nu pot fi de acord cu dânsul. Nici Măsura 3, măsura granturilor pentru microîntreprinderi, de 2.000 de euro, nici Măsura 2, granturi de capital de 150.000 de euro, nici Măsura 3 granturi pentru investiţii nu sunt măsuri care să nu fie ţintite către IMM-uri. Sunt măsuri foarte bune pentru IMM-uri şi eu cred în continuare (…) că un antreprenor, dacă vrea să facă producţie, trebuie să poată fi ajutat pentru extinderea capacităţii de producţie prin construcţia unei hale. Deci e normal să finanţăm prin Măsura 3 de investiţii, investiţii productive, care pot să însemne inclusiv o clădire, dar pentru producţie. Tot în ordonanţă scrie că nu se finanţează birouri, activitatea de birouri.

Deci nu vorbim de finanţare de birouri. Dacă cineva a cerut finanţare pentru apartamente sau pentru imobil de birouri nu e eligibil, degeaba a cerut. Nu este eligibil, acest lucru e trecut în Ordonanţă. Probabil că dânsul nu a văzut acest lucru, că am văzut în spaţiul public că sunt foarte multe cereri de birouri”, a declarat Virgil Popescu, marţi seară, la Digi 24.

Virgil Popescu a vrut să discute cu ministrul Economiei

Totodată, ministrul a mai precizat că discută cu ministrul Economiei, dar că acesta „în general anunţă public şi după aia vorbim”. În ceea ce privește înscrierea, aceasta a adăugat că imediat după finalizarea procedurii de înscriere, va urma o evaluare, în care evaluatorii văd dacă investiția este productivă.

„Cred că ar fi mai bine să discutăm înainte pentru că aceste lucruri le-aş putea spune direct şi probabil am stinge din faşă acest lucru. Părerea mea: că în momentul când a apărut lista la Măsura 3 şi cu punctaj a fost o greşeală, pentru că acel punctaj nu e punctajul real, e punctajul dat de computer.

În urma închiderii procedurii de înscriere, urmează evaluarea. Evaluarea e făcută şi de evaluatori care se uită pe planul de afaceri şi care văd că investiţia aia e de birouri sau e productivă. Dacă este de birouri, scoate. Calculatorul nu îşi dă seama că investiţia imobiliară este în birouri sau în hală de producţie şi de aia punctează maxim. Asta e părerea mea: nu trebuiau puse punctajele pentru că nu sunt punctajele definitive, ele trebuie trecute prin procedura de evaluare”, a explicat ministrul Energiei, fost deţinător al portofoliului Economiei.