Liderul Pro România a confirmat faptul că în 2012 i-a făcut o propunere lui Moise Guran să se alăture partidului său.

De asemenea, Ponta consideră că nu este „de condamnat” faptul că Moise și-a asumat „intrarea pe teren”.

„Confirm faptul ca i-am propus in 2012 lui Moise Guran sa faca parte din echipa mea guvernamentala / pe model american am considerat mereu ca cel mai important lucru este modul de gestionare a economiei “It’s the economy stupid “ – ca sa ai bani de politici sociale si proiecte de dezvoltare / chiar daca m-a refuzat atunci am dovedit ulterior ca gandirea noastra economica este surprinzator de apropiata / si m-am bucurat cand a sprijinit public si a laudat masurile fiscale adoptate in 2014-2015 .

Nu vad nimic de condamnat in faptul ca Moise a decis sa paraseasca tribuna din care comenta si sa isi asume intrarea pe teren – este corecta atitudinea lui / singurul lucru negativ este partizanatul politic ( pe bani multi) ascuns ipocrit de haina “jurnalistului independent” – mai sunt multi care fac asta si fac rau”,  susține Liderul Pro România.

Victor Ponta a mai adăugat că este conștient de „diferenta intre a sta in tribuna si a fi pe teren”

Eu stiu foarte bine diferenta intre a sta in tribuna si a fi pe teren, intre a spune cum trebuie facut si a face direct – o sa o vada si Moise foarte repede ( mai ales la USR – un partid unde toti au problema aceasta de adaptare ) / desi vom fi in echipe politice adverse ii urez succes / iar pe domeniul economic putem sa fim din nou aliati!”, a mai scris Ponta pe pagina sa de facebook.

 

Ce spune Guran

Reacția lui Ponta survine după ce Moise Gurana vorbit  joi seară, într-o emisiune televizată despre cum mai mulți premieri l-au dorit în cabinetele lor.

„Prima dată am avut propunerea de a intra în Guvernul României acum opt ani. (…) Victor Ponta a fost primul care mi-a propus acest lucru, în 2012. (…) Chiar înainte de asta, încă de pe vremea ministrului de Finanțe Tănăsescu (…), de câte ori mi s-a cerut părerea, am mers acolo și am făcut dezbateri despre cum să meargă bine această țară. (…) Cu Darius Valcov… pe mine m-a chemat de o gramadă de ori când cu Codul fiscal din 2015. (…) Dacian Ciolos m-a invitat să fac parte din guvernul lui. (…) USR-PLUS mi-au propus: ajută-ne să facem programe, care nu sunt programe electorale (…), ci pentru România (…) M-am dus”, a spus Moise Guran, joi seară, la Realitatea TV.