Moise Guran a primit un avertisment dur chiar din partea unui coleg de breaslă, Vlad Petreanu, care l-a avertizat asupra deciziei luate și i-a amintit ce s-a întâmplat cu ziariștii care au intrat în politică. Vlad Petreanu, care a fost colegul lui Moise Guran la Europa FM, a scris pe  blogul său un comentariu cu privire la intrarea acestuia în politică. El a dat exemplul altor foști jurnaliști despre care spune că au sfârșit prin a fi uitați ”de tot”.

”Teo Trandafir. Eugen Șerbănescu. Ilie Șerbănescu. Ionuț Popescu. Radu Mazăre. Robert Turcescu. Gabriela Firea. Dan Diaconescu. Cristina Țopescu. Or mai fi? Lista jurnaliștilor care au dat gazetăria pe politică e, cu siguranță, mai lungă de-atât, dar pe mulți i-am uitat de tot. Toți aceștia au intrat la un moment dat în politică pe valul propriei popularități. Drumurile celor mai mulți s-au închis mai devreme sau mai târziu – rău, ridicol, penal, anonim, mărunt, dezamăgitor. Câțiva, doar, încă mai supraviețuiesc, sub un potop zilnic de scuipați și înjurături – ah, unde sunt acum vremurile bune de-altădat’, când erau citiți, priviți, ascultați – respectați?”, a scris Vlad Petreanu pe blogul său.

Moise Guran, replică fulger

Replica lui Moise Guran nu s-a lăsat mult așteptată. Proaspătul politician a scris pe Facebook că ”Politica și jurnalismul au totuși ceva, un singur lucru, dar au ceva în comun, dragă Vlad. Nici una, nici alta nu le faci pentru tine, ci pentru ceilalți. Dacă le faci pentru tine nu le faci bine”.

”În partid, puterea și influența de negociere sunt asigurate, de fapt, doar cu două instrumente: unul e reprezentat de puterea de a împărți bani, mai mult sau mai puțin legal; celălalt este descris de capacitatea de a câștiga alegeri. Deocamdată, Moise nu dispune de niciunul dintre aceste două instrumente”, a mai spus Petreanu.

Pericolul în care se află

„De mâine, Moise nu va mai vorbi cu 300.000 de oameni odată, ci cu câțiva membri de partid, în ședințe interminabile, oameni care nu-i datorează nimic – când spun asta, mă refer la faptul că un nou-intrat în politică nu are o rețea de amici, cunoștințe, colaboratori cu care să fi lucrat ani de zile până atunci și cu care să fi împărțit experiențe, succese și eșecuri. Nu are network, chiar dacă vine la ședință de mâniță cu șeful”, a mai scris Vlad Petreanu.

Moise Guran a anunțat joi că renunță definitiv la presă pentru a se alătura Alianței USR PLUS. El a spus că cel mai probabil va intra în USR.