Compania farmaceutică din Statele Unite ale Americii, Moderna, a anunţat public că a depus la Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) cererea oficială privind autorizarea vaccinului său pentru imunizarea împotriva coronavirusului destinat minorilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani.

Această cerere a fost depusă la distanță de câteva săptămâni după ce a amânat depunerea unei solicitări similare la autorităţile cu rol de reglementare pe piaţa medicamentelor din SUA, conform Reuters.

Vaccinul Moderna pentru adolescenți

În luna a șaptea a acestui an, EMA a autorizat administrarea serului Moderna pentru adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani. Anumite state din blocul european au întrerupt injectările cu acest vaccin din cauză că anumite persoane imunizate, sub 30 de ani, au fost victimele unor efecte secundare cardiace rare.

La sfârşitul lunii precedente, Moderna a informat Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA), din Statele Unite ale Americii, cu privire la necesitatea unei perioade de timp pentru a termina procesul de analizare al datelor medicale asociate administrării serului pentru adolescenți. Aceștia cercetează posibilitatea apariției unui tip de inflamaţie cardiacă, denumit miocardită, după administrarea vaccinului.

Din această cauză, Moderna a amânat depunerea cererii oficiale pentru vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani în SUA. Compania farmaceutică va aștepta până când FDA va încheia analiza ce vizează utilizarea acestui vaccin pentru minorii cu vârste între 12 și 17 ani, potrivit agerpres.ro.

Vaccinul pentru copii

La începutul lunii octombrie, Moderna a anunţat că noul său vaccin generează un răspuns imunitar puternic la copiii de 6, 11 ani. Tot atunci, reprezentanții firmei au afirmat că intenţionează să transmită, în viitorul apropiat, datele medicale înregistrate tuturor agenţiilor cu rol de reglementare din lumea întreagă.

Marţi, compania farmaceutică a spus că cererea depusă la EMA vizează administrarea unei doze de 50 de micrograme de vaccin micuților din categoria de vârstă 6-11 ani, reprezintând jumătate din concentraţia dozelor administrate adulţilor.