Capitala Austriei, Viena urmează să vaccineze copiii anti-covd copiii cu vârste între 5 și 11 ani, în ciuda lipsei de reacție din partea EMA, scrie ORF. Mai exact, vaccinarea celor mici va începe fără aprobarea oficială a UE, au anunțat joi oficialii. De menționat este faptul că odată cu noua decizie, Capitala Austriei devine primul oraș unde această categorie de vârstă va fi vaccinată.

Un oficial vienez a declarat că în Austria, din ce în ce mai mulți părinți solicită vaccinarea copiilor, acesta fiind și motivul pentru care se ia o astfel de decizie, înainte de aprobarea venită din partea EMA.

„Cererea de vaccinări împotriva Covid-19 pentru copii este mare”, a spus Peter Hacker, un oficial vienez din Departamentul de sănătate publică.

Totodată, el a mai adăugat că timpul nu trebuie pierdut având în vedere evoluția pandemiei de coronavirus.

„În această fază a pandemiei, nu trebuie să pierdem timpul în Austria, pentru că pandemia devine din ce în ce mai tânără”, a mai spus el.

Campania de vaccinare începe pe 12 noiembrie

În ceea ce privește data la care va începe campania de vaccinare, pentru vârstele între 5 și 11 ani, medicii pediatri vor putea administra off-label vaccinul BioNTech-Pfizer pentru copii începând de vineri, 12 noiembrie.

Amintim faptul că, la fel ca și restul UE, Austria așteaptă o decizie din partea Agenției Europene a Medicamentului (EMA), care a lansat procesul de aprobare a vaccinului BioNTech-Pfizer pentru vârstele între 5 și 11 ani pe 18 octombrie anul curent. O decizie în acest sens este așteptată în următoarele luni.

Totodată, în timp ce medicii din sistemul privat au administrat deja vaccinul copiilor din mai multe țări europene, inclusiv din Austria, programul de la Viena va fi unul sistematic de inoculare pentru copii, primul la nivel european organizat de o agenție guvernamentală.

De menționat este faptul că, la Viena, până la 200 de copii vor putea fi vaccinați în fiecare zi în cele 34 de centre de vaccinare organizate de administrația orașului, potrivit unui purtător de cuvânt al municipalității, care a adăugat că orașul este pregătit să-și extindă capacitatea dacă cererea se va dovedi a fi mare.

În același timp, pentru a avea o campanie de vaccinare cât mai amplă, capitala Austriei a început să caute de asemenea, pediatri autorizați pentru a administra dozele în centre.