Într-un moment în care pandemia de COVID își pune puternic amprenta pe educația copiilor, iar elevii se confruntă cu o situație nouă, care presupune cursuri online, editura Contra Mundum vine în sprijinul lor dar și al părinților. Editura din România le propune acestora manuale menite să le păstreze elevilor interesul pentru învățare și, în același timp, să-i ajute să acumuleze, de acasă, cunoștințe esențiale vârstei lor.

Cărțile, apărute în premieră pe piața românească la editura Contra Mundum, sunt scrise de autori clasici și au funcționat în școlile din Maria Britanie și SUA  zeci, iar în unele cazuri, chiar sute de ani.  

Primele două apariții din colecția ”Educație Clasică” sunt: „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, profesor, la începutul secolului XX, la școala creștină clasică Calvert. Cartea a funcționat ca manual pentru ciclul primar, iar în ultimii ani a fost redescoperită și folosită pe scară largă de americanii care își cresc copiii în sistem homeschooling, dar nu numai.

Editura Contra Mundum vine cu o inițiativă inedită

Cea de-a doua apariție este „Geografie elementară” de Charlotte Mason, lucrare apărută spre finalul secolului XIX. Ea a fost scrisă de cea mai cunoscută educatoare britanică, cea care a inspirat fenomenul celebrelor bone „engleze”. Manualul se remarcă prin concizia, simplitatea și frumusețea limbajului. Mai mult, Charlotte Mason îmbină geografia cu poezii semnate de nume celebre (Shakespeare, Coleridge) pentru a le stârni copiilor gustul pentru cultura serioasă.

Manualele sunt scrise într-un limbaj foarte accesibil, prezentând informațiile într-o structură logică și ordonată, care facilitează învățarea și stârnește curiozitatea naturală a copilului.  

Cărțile din colecția  „Educație clasică” încurajează, în primul rând, căutarea Adevărului, Binelui și Frumosului, ca scop principal al unei educații de calitate. An al doilea rând, acestea au ca scop formarea unei culturi solide.

Contra Mundum este o editură mică, dar curajoasă

Manualele de „Educație Clasică” pun în evidență un model de formare a copilului în care virtuțile intelectuale sunt legate și dependente de virtuțile morale.

Contra Mundum este o editură mică, dar curajoasă, care și-a asumat lansarea pe piața românească a cărților care vin în opoziție cu „mainstream”-ul, cu „spiritul vremii”. Aici găsim volume de gândire conservatoare, în colecția „Reacționarii” (G.K. Chesterton, Theodore Dalrymple sau Joseph Sobran). Începând din acest an, vor exista manuale școlare clasice pentru părinții care vor să-și formeze copiii mai bine decât o face sistemul educațional actual. În luna martie a acestui an, editura Contra Mundum a lansat o apariție editorială inedită pentru piața de carte din România. Este vorba de „Ghidul Incorect Politic – Despre încălzirea globală și ecologism”.