Presa internaţională a relatat că liderul comunist, despre care se crede că are 36 de ani, nu se simte bine după o intervenţie chirurgicală pe cord şi este supus tratamentului. Miercuri, mass-media de stat nord-coreeană nu s-a referit la apariţiile publice recente ale lui Kim.

Biroul preşedintelui sud-coreean Moon Jae In nu a putut confirma informaţiile, potrivit cărora Kim ar fi grav bolnav, declarând că nu există niciun indiciu că Kim ar suferi de probleme serioase de sănătate. Potrivit Agerpres, CNN a citat o sursă din informaţii spunând că liderul de la Phenian este “în pericol serios după o intervenţie chirurgicală”.

Ziarul online cu sediul în Coreea de Sud Daily NK, specializat în ştiri despre Coreea de Nord, a raportat anterior că Kim a fost supus unei intervenţii chirurgicale cardiace pe 12 aprilie şi că se recuperează la o vilă. Potrivit ziarului, un informator din Coreea de Nord ar fi declarat că operaţia a fost necesară din cauza mai multor factori, inclusiv faptul că Kim este supraponderal, obiceiul său de a fuma şi surmenajul.

Preşedintele american Donald Trump a declarat că nu ştie dacă informaţiile despre boala lui Kim sunt corecte, dar i-a urat sănătate. “Îi doresc numai bine”, a declarat Trump marţi seară la Casa Albă, adăugând că a avut o “relaţie foarte bună” cu Kim. Cei doi s-au întâlnit de două ori cu ocazia unor summituri istorice, dar nu au reuşit să treacă peste decalajele profunde dintre cele două ţări, în principal asupra programului nuclear al Phenianului.