O sursă din Downing Street citată de Reuters și AFP a declarat că în cursul zilei de miercuri, premierul britanic Boris Johnson îşi va remania echipa de miniştri, scrie Agerpres. Aceași sursă spune că duoă câştigarea alegerilor din 2019 cu o largă majoritate parlamentară, agenda lui Boris Johnson a fost eclipsată de pandemia de COVID-19, premierul neavând suficient timp să facă schimbările pe care și le-ar fi dorit.

Totodată, se pare că premierul britanic își dorește să unească și să uniformizeze întreaga țară, mai spunea ceași sursă. „Prim-ministrul va numi miniştri în această după-amiază în scopul unirii şi uniformizării întregii ţări”, a declarat sursa din Downing Street 10.

În același timp, sursa citată mai precizează că în opinia lui Boris Johnson Guvernul trebuie să își intensifice eforturile prioritare pentru poporul său.

„Guvernul trebuie să-şi intensifice eforturile de a livra în chestiunile prioritare pentru popor”, a adăugat sursa citată.

Pe cine va da afară Boris Johnson 

De menționat este faptul că, zvonurile privind o posibilă remaniere, precum şi cine ar putea fi vizat, circulă de săptămâni. Totodată, Ministrul de finanţe Rishi Sunak a stat alături de Boris Johnson în parlament atunci când acesta a participat la sesiunea săptămânală de întrebări şi răspunsuri, în timp ce ministrul educaţiei, Gavin Williamson, unul dintre cei despre care s-a spus că va fi remaniat, a lipsit din prima bancă, notează Reuters.

Amintim faptul că în timp ce Boris Johnson se pregătește de remanierea guvernului, în urmă cu doar două zile, un purtător de cuvânt al premierului anunța că Guvernul britanic va apela la lockdown doar ca ultimă soluţie împotriva COVID-19.

Precizările acestuia au venit în contextul în care ministrul sănătăţii a afirmat că nu se aşteaptă ca această măsură să mai fie folosită în viitor, transmite Reuters.

Aceași sursă a mai spus că măsura de lock este o ultimă soluție, care ar putea să nu fie implementată dacă rezultatele vaccinării vor da roade.

„Abilitatea de a decide acest lucru a fost menţinută, aşa cum v-aţi putea aştepta, dar această măsură se va lua doar ca ultimă soluţie şi, aşa cum am mai spus, ne aflăm într-o situaţie cu totul diferită datorită programului nostru de vaccinare decât ne aflam înainte, atunci când a fost necesar să facem acest pas”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Și Boris Johnson a declarat luni, la rândul său că va face totul pentru a proteja ţara dar, „având în vedere cum se desfăşoară lucrurile în acest moment, suntem foarte încrezători în măsurile pe care le-am luat”.