Vedeta Antenei 3, Mircea Badea, anunță dezastrul. Vor fi mari probleme în România, chiar la finalul acestei luni. Criza medicală va fi una acută.

Pericol uriaș pentru România!

Realizatorul emisiunii „În gura presei” de la Antena 3 dă cea mai proastă veste. Este un semnal de alarmă. Odată cu sfârşitul concediilor şi revenirea oamenilor la muncă vor fi probleme imense.

Lucrurile se vor agrava în sistemul sanitar din România. Numărul de paturi de la Terapie Intensivă va începe să devină prea mic. „Începe luna septembrie. Din ce în ce mai multă lume se va duce la serviciu. Apoi, începe şcoala. Eu zic că deja 30 septembrie ne prinde într-o criză medicală majoră.

Eu vă dau scris, când se atinge numărul 600 de pacienţi la Terapie Intensivă, începe dileala în România. O să trăim şi o să vedem dacă am avut sau nu dreptate. Îmi doresc să nu am dreptate, evident. Numai că nu văd cum nu aş avea dreptate în treaba asta”, a spus Badea la Antena 3.

De altfel, și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, trage un semnal de alarmă. Distanțarea socială, purtarea măștii și dezinfecția rămân regulile de aur și în școli. Acesta a precizat că vom putea face față unei eventuale creșteri a cazurilor zilnice de coronavirus, atât timp cât regulile sunt respectate.

Tătaru a susținut că majoritatea unităților de învățământ vor putea începe orele în scenariul I, adică elevii vor veni la școală. Va fi însă nevoie de circuite separate în școli, pentru a se evita aglomerațiile, precum și de orare special alcătuite, pentru a fi evitate aglomerările în pauze. Masca va fi obligatorie, mai puțin pentru copiii de la grădiniță, cei cu vârste până în 5 ani.

Tot în școli vor trebui instalate separatoare și e absolut esențială respectarea distanțării sociale. Părinții nu vor mai trebui să completeze declarația pe propria răspundere, dar vor fi responsabili de triajul observațional. În caz că semnalează simptome, copilul va ajunge și la triajul epidemiologic, făcut de personal specializat, într-o zonă delimitată și izolată. Nicio decizie în ceea ce-l privește pe elev nu va fi luată fără acordul părintelui.