Veste cruntă în fotbalul românesc. Unul dintre cei mai buni fotbaliști pe care i-a avut România ar avea grave probleme de sănătate. Acesta ar fi fost adevăratul motiv pentru care Gică Hagi s-ar fi retras de pe banca tehnică a Viitorului.

Cornel Dinu a făcut dezvăluirile despre pasul în spate făcut de Hagi. La 55 de ani, Regele a plecat din funcția de manager tehnic al Viitorului după șase ani. Câștigase titlul, Cupa și Supercupa cu echipa pe care tot el a înființat-o.

„Hagi nu avea răbdare vizavi de antrenor atât timp cât el era totul acolo. Era omul care se consuma de la 8 dimineața până la 11 seara. Hagi e cam singurul care dă înapoi fotbalului ceea ce fotbalul i-a dat lui. E un caracter foarte frumos, e temperamental. Absența lui de acolo este exact ca vorba aceea: «Când pisica nu-i acasă, șoarecii sunt pe masă».

Hagi știa să facă pregătire, avea atitudine. Aduceți-vă aminte cum ardea pe marginea terenului. Ceva se petrece cu el. Sper să nu fie ce am auzit, să aibă și el, săracul, un moment de decădere. Poate să aibă o anumită suferință medicală. Îi doresc numai sănătate”, a declarat Dinu, conform Telekom Sport.

A urmat un dialog în studioul TV între legenda dinamovistă, moderatorul Silviu Tudor Samuilă și fostul arbitru internațional Cristi Balaj.

Moderatorul Silviu Tudor Samuilă: „Ați auzit de așa ceva?”

Cristi Balaj: „Și eu am auzit la un moment dat o discuție, dar nu cred”

Moderatorul Silviu Tudor Samuilă: „O suferință?”

Cristi Balaj: „Nu, nu, e oboseală”

Cornel Dinu: „El e un om care s-a consumat incontestabil, teribil. Mai ai nevoie de o relaxare. Să vedem, dacă e vorba de asta e foarte bine”

Moderatorul Silviu Tudor Samuilă: „Să sperăm că nu e vorba de altceva”

Cornel Dinu: „Eu am trăit acest aspect și-l înțeleg foarte bine. Când am văzut că cei cu care încerc să continui performanța în fotbal nu sunt pregătiți, am cedat. Am un consum care mi-a ajuns până peste cap”

Hagi a renunțat la funcția de manager pe care o ocupa la Viitorul din septembrie 2014. Acesta a rămas în continuare conducătorul clubului Viitorul, iar antrenor a fost numit Ruben de la Barrera. Cea mai mare performanță obținută de „Rege” ca antrenor al formației din Ovidiu a fost titlul de campion din sezonul 2016-2017.

De asemenea, sub comanda lui Hagi, care era până în momentul plecării cel mai longeviv antrenor din Liga 1, Viitorul a câștigat un titlu (2017), o Cupă (2019) și o Supercupă (2019).