Apple a achiziționat Mobeewave, un startup canadian care deţine o tehnologie de plăţi mobile care necesită numai un chip NFC pentru a funcţiona.

Cum funcționează tehnologia

Adoptarea tehnologiei dezvoltate de canadieni implică eliminarea din schemă a altor participanţi hardware la realizarea tranzacţiilor, precum cititoarele de carduri.

Tehnologia respectivă poate fi implementată pe carduri de plăţi şi pe dispozitive mobile iar două dispozitive mobile sau un card și un dispozitiv mobil dotate cu această tehnologie pot realiza plăţi directe între ele, prin apropiere şi conectarea prin NFC.

Care este valoarea tranzacției

Conform surselor Bloomberg, valoarea tranzacţiei este de 100 milioane de dolari iar compania condusă de Tim Took păstrează echipa de ingineri care a lucrat la dezvoltarea până acum a tehnologiei.

Trebuie menționat că Apple a achiziționat tehnologia celor de Mobeewave chiar de sub nasul Samsung deoarece compania coreeană a avut anul trecut un parteneriat cu startup-ul canadian. De asemenea, Samsung este şi unul dintre investitori.

Aceasta nu este prima tranzacție realizată de Apple anul acesta. Compania americană a anunțat că a achiziționat serviciului meteo Dark Sky şi compania de realitate virtuală NextVR.

Cea mai valoroasă companie listată din lume

Acţiunile Apple Inc au urcat cu 7,1%, la un nivel record, după publicarea rezultatelor trimestriale solide, ajutând producătorul de iPhone-uri să depăşească Saudi Aramco, devenind cea mai valoroasă companie listată din lume, transmite Reuters.

La Bursa de la New York, acţiunile Apple au urcat la nivelul record de 412 dolari. Dacă închide la acest nivel, capitalizarea de piaţă a gigantului american va fi de 1.786 miliarde de dolari.

În decembrie, Aramco a devenit cea mai valoroasă companie listată din lume, în urma lansării ofertei sale publice iniţiale (IPO). În prezent, capitalizarea sa de piaţă se situează la 1.760 miliarde de dolari.

Apple a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit de 22,5 miliarde de dolari, în creştere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce vânzările s-au majorat cu 6%, până la 118 miliarde de dolari.

Rezultatele depăşesc aşteptările analiştilor, ceea ce a făcut ca acţiunile Apple să înregistreze joi un avans de 5% după închiderea Bursei de pe Wall Street.