Un avion cu 21 de pasageri s-a prăbușit în apropiere de Houston!

Pompierii şi autorităţile locale au transmis că toată lumea a scăpat cu bine, potrivit afp.com

„Toată lumea din avion, cei 18 pasageri şi cei trei membri ai echipajului, au supravieţuit”, a transmis sergentul Stephen Woodard de la Departamentul pentru Siguranţă Publică din Texas, într-o conferinţă de presă.

Avionul a luat foc şi a fost aproape complet distrus

Accidentul respectiv s-a produs la scurt timp după ora 10:00, ora locală, conform sursei menționate. Totodată, avionul era un bimotor McDonnell Douglas cu destinaţia Boston.

Acesta a luat foc şi a fost aproape complet distrus de incendiu, arată imaginile transmise publicităţii de serviciile de urgenţă.

Pasagerii au reuşit să iasă din avion, a explicat Tim Gibson, directorul serviciilor locale de urgenţă.

„Au fost uimiţi, foarte uimiţi”, a adăugat acesta, punctând că accidentul a cunoscut „cel mai bun rezultat posibil”.

Un avion s-a prăbușit recent și în România

Amintim că trenul de aterizare al unui avion a luat foc pe Aeroportul din Cluj în cursul serii de vineri. Traficul pe aeroport a fost închis temporar, potrivit autorităților.

Pompierii de la ISU Cluj au intervenit vineri seara la Aeroportul Internațional, după ce a izbucnit un incendiu la trenul de aterizare al unui avion. Potrivit ISU Cluj, incendiul a fost lichidat de către Serviciul Privat pentru Situații de Urgență. Traficul pe aeroport a fost închis temporar.

La fața locului au fost dislocate echipaje ale ISU Cluj. Pasagerii au fost evacuați normal, au transmis pompierii. Aeroportul din Cluj a fost închis și mai multe zboruri au fost amânate după ce  trenul de aterizare al unui avion cu peste 100 de pasageri a luat foc. Toți cei 113 pasageri ai avionului care venea din Egipt au fost evacuați în siguranță și niciunul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Durează maxim 2 ore până vom redeschide traficul. În momentul de față, aeronava Flydubai încă este pe pistă. S-au luat toate măsurile necesare. Pompierii aeroportului au ajuns în mai puțin de 2 minute și au reușit să stingă incendiul înainte de a se extinde”, a declarat David Ciceo, director Aeroportul Cluj-Napoca, la momentul respectiv.