Trenul de aterizare al unui avion a luat foc pe Aeroportul din Cluj în cursul serii de vineri. Traficul pe aeroport este închis temporar, anunță autoritățile.

Un avion a luat foc pe Aeroportul Internațional din Cluj

Pompierii de la ISU Cluj intervin vineri seara la Aeroportul Internațional, după ce a izbucnit un incendiu la trenul de aterizare al unui avion. Potrivit ISU Cluj, incendiul a fost lichidat de către Serviciul Privat pentru Situații de Urgență. Traficul pe aeroport a fost închis temporar.

La fața locului au fost dislocate echipaje ale ISU Cluj. Pasagerii sunt evacuați normal și momentan nu au nevoie de îngrijiri medicale, au transmis pompierii. Intervenția pompierilor clujeni este în derulare.

Aeroportul din Cluj a fost închis și mai multe zboruri au fost amânate după ce  trenul de aterizare al unui avion cu peste 100 de pasageri a luat foc. Toți cei 113 pasageri ai avionului care venea din Egipt au fost evacuați în siguranță și niciunul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Focul a fost lichidat de pompieri

„Durează maxim 2 ore până vom redeschide traficul. În momentul de față, aeronava Flydubai încă este pe pistă. S-au luat toate măsurile necesare. Pompierii aeroportului au ajuns în mai puțin de 2 minute și au reușit să stingă incendiul înainte de a se extinde”, a declarat David Ciceo, director Aeroportul Cluj-Napoca.

Vom reveni cu amănunte pe măsură ce astea apar. Evenimentul vine după ce acum o săptămână un avion care ateriza pe Aeroportul din București s-a depresurizat cu o jumătate de oră înainte de aterizarea pe Otopeni. Pasagerii s-au speriat după ce au fost nevoiți să își pună măștile de oxigen care au coborât din tavan. Din fericire nimeni nu a fost rănit.