Referitor la trimiterea dosarului Caracal către procurorul general, Cătălin Predoiu a mai afirmat faptul că un ministru al Justiției nu trebuie să se amestece în soluționarea vreunui dosar.

„Este exact ce nu trebuie sa faca un ministru al Justiției. Să nu se amestece în soluționarea unui dosar. Este de datoria și de capacitatea legală a procurorului de a da soluțiile. Ce pot să spun de starea de infracționalitate și de aplicare a legii este că în ultimii ani, constat cu îngrijorare, că fenomentul infracțional a crescut, iar capacitatea de risposta a statului a scăzut. Cazul Țăndărei este tiparul care nu și-a găsit soluționarea cum ar fi trebuit. Asta s-a întâmplat datorită schimbărilor legii și loviturilor date sistemului judiciar”, a declarat Cătălin Predoiu.

Ce s-a întâmplat luni în dosarul Caracal

DIICOT a transmis luni spre confirmare procurorului general Bogdan Licu rechizitoriul şi actele de urmărire penală întocmite în dosarul „Caracal”, urmând ca un colectiv de procurori criminalişti să stabilească dacă acesta poate fi trimis în instanţă.

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie 2019, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

Ulterior, el şi-a schimbat declaraţia iniţială, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.