Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni mai multe decrete de demitere sau trecere în rezervă a mai mulți lucrători în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, este vorba despre decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliție Roman Ionela-Antoneta, din Ministerul Afacerilor Interne.

A fost demis un general celebru

În plus, Președintele a semnat decretul privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă – cu o stea Marin Gheorghe-Nucu, din Ministerul Afacerilor Interne – MAI, conform anunțului făcut de Administrația Prezidențială.

Trebuie precizat faptul că Nucu Gheorghe Marin, generalul DGPI, a fost la un moment dat numărul 2 din MAI.

Afaceri cu mafioții italieni

El a fost demis după tragedia din Caracal, fiind acuzat de presa din România că a făcut afaceri cu o serie de italieni care spălau banii organizaţei mafiote italiene ”Cosa Nostra” în România.

Gheorghe-Nucu Marin a fost eliberat în data de 6 august 2019 din funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, în urma acuzațiilor privind faptul că ar fi ignorat sesizările în care se arată că șeful Poliției de la Caracal și adjunctul lui ar fi în conivență cu grupul infracțional care ar fi traficat fete în zonă.

A condus MAI la protestele din 10 august

Mai mult decât atât, generalul Nucu Gheorghe Marin s-a aflat la comanda Ministerului de Interne la protestul din 10 august, când forțele MAI au fost acuzate de represiune violentă a demonstrației anti-guvernamentale.

Generalul Marin Gheorghe-Nucu, din funcția de secretar de stat, s-a aflat la comanda Ministerului Afacerilor Interne, la acea dată,  ministrul Carmen Dan fiind în concediu.

Gheorghe-Nucu avea să fie ulterior audiat în calitate de martor în dosarul privind reprimarea violentă a manifestației din 10 august.