Ministrul Educației trage semnalul de alarmă: Suntem puși cu spatele la zid. Sorin Cîmpeanu spune că foarte mulți elevi vor fi nevoiți să repete anul școlar, iar ministerul pe care îl conduce nu va avea de ales decât să accepte acest lucru.

Evoluția defavorabilă a pandemiei, învățământul on-line sau chiar sistarea totală a orelor în unele cazuri se pot dovedi piedici mult prea mari pentru unii copii din România.

Ministrul Educației trage semnalul de alarmă: Foarte mulți repetenți

”Mi-e teamă că vom fi obligați să acceptăm un număr prea mare de elevi care vor repeta, vrând-nevrând, anul școlar”, a declarat sâmbătă ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

El s-a referit astfel la pierderile suferite de elevii care nu au avut acces la educației și care acum, odată cu creșterea ratelor de infectare în tot mai multe localități și intrarea acestora în carantină, trec din nou la școala online sau întrerup școala cu totul.

”Din păcate trendul epidemiologic, vedeți, ascendent. Tot ce-am putut noi obține am fost să avem prezență fizică pentru aceste ore de recuperare, atâta vreme cât nu se intră în carantină.

Până la pragul de infectare de șase la mie. Acum, cu localitățile care depășesc acest prag de infectare ne vedem, în educație, puși cumva cu spatele la zid, dacă îmi permiteți o expresie non academică, și nu știu cum vor putea fi recuperate aceste pierderi.

Nu susține repetarea anului școlar ca decizie generală

Și cu acest program de educație remedială erau de extrem de greu de recuperat pierderile, pentru că ele sunt neuniform repartizate, diferă de la zonă la alta, de la o școală la alta, de la o clasă la alta și chiar de la un elev la altul, depinde ce posibilități materiale, dar nu numai…

Și atunci, pierderile fiind atât de mari, mi-e teamă că vom fi obligați să acceptăm un număr prea mare de elevi care vor repeta vrând-nevrând anul școlar”, a explicat Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

Ministrul Educației a spus în cadrul conferinței că nu susține repetarea anului școlar, ca decizie pentru întreg sistemul de învățământ.

Dealtfel pe 17 martie ministrul spunea că oricine poate repeta anului școlar, dacă nu merge la școală și dacă nu promovează și că nu a luat niciodată în calcul varianta înghețării și/sau repetării anului școlar.

Cîmpeanu a spus atunci că sunt puține clase care au cursurile suspendate, adică 216 clase din cele 136.000 de la nivel național, din cauza cazurilor de infectare cu noul SARS-CoV-2.

Vineri, pe 19 martie, deja erau în carantină 85 de localități.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu.