Ministrul Educației a transmis într-o postare pe Facebook că până azi, 4 martie, s-au vaccinat peste 101.00 de persoane angajate în sistemul de învățământ, adică aproximativ 30% din totalul de angajați.

„În campania de vaccinare a personalului din învățământ am atins astăzi – 4 martie – borna de 100.000 de persoane vaccinate. Practic, la finalul acestei zile, peste 101.000 angajați din sistemul de învățământ s-au vaccinat (aproape 30%).

Eforturile de a organiza o campanie prioritară pentru personalul din învățământ dau, iată, rezultate! Apreciez implicarea și sprijinul #CNCAV, apreciez responsabilitatea colegilor din sistem și le mulțumesc!”, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

Procesul de vaccinare, esențial pentru siguranța sanitară din școli

Anterior, în cursul zilei de miercuri, ministrul aprecia colaborarea cu Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în România. Sorin Cîmpeanu mai preciza că dacă vor exista mai multe solicitări din partea angajaților din învățământ, acestea vor putea fi onorate. De asemenea, ministrul a spus că procesul de vaccinare pentru personalul din învățământ este esențial pentru siguranța sanitară din școli.

„Apreciez foarte mult colaborarea cu colonelul Valeriu Gheorghiță, care a spus că, în cazul în care doritorii, cei care au disponibilitatea de vaccinare și sunt angajați în învățământ, vor depăși numărul de 60.000 pe care l-am estimate (…) are disponibilitatea de a identifica rezerve pentru ca procesul de vaccinare să poată continua pentru personalul din învățământ. Este un lucru absolut esențial pentru siguranța sanitară în școli. Este un element foarte important în decizia de a permite sau a nu permite prezență fizică, așa cum am propus, pentru elevii din clasele terminale.

În cele opt zile – de miercuri, până miercuri – s-au vaccinat 38.000, iar totalul este de 97.000 până acum. La o medie de aproape 5.000 pe zi, absolut sigur, mâine vom atinge pragul de 100.000 de persoane vaccinate angajate în învățământ. Este, zic eu, un lucru important”, a mai adăugat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.