Potrivit premierului Ludovic Orban, Ministerul Sănătăţii se va număra printre instituţiile care vor beneficia la rectificarea bugetară de „o suplimentare la finanţare”.

Totodată, el a amintit faptul că a început deja semnarea contractelor de finanțare prin fonduri europene, care vizează achiziția de noi echipamente medicale.

„Este o alocare suplimentară. Ministerul Sănătăţii va fi printre ministerele care vor beneficia de o suplimentare la finanţare. Sigur, pe lângă asta au început semnările de contracte de finanţare de pe programul de finanţare din fonduri europene din care s-au achiziţionat sau urmează să se achiziţioneze echipamente, aparate, tot ceea ce este necesar pentru spitale, în special în lupta anti-COVID”, a spus Ludovic Orban.

Se caută surse suplimentare

În același timp, premierul a mai adăugat că au existat o serie de discuții cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș pentru a putea fi identificare și alte surse suplimentare de finanțare.

”Cererile de finanţare depuse de spitale, autorităţi locale, de beneficiari depăşesc 1,2 miliarde şi ne străduim să asigurăm resurse financiare pentru a putea deconta toate aceste cheltuieli.

Pe lângă asta, am discutat cu domnul ministru Boloş şi de indentificarea unei surse suplimentare care să poată să finanţeze orice lucrare de modernizare, de reparaţie capitală acestor instalaţii din spitale care sunt mai vechi, care pot să presupună anumite riscuri”, a mai adăugat premierul la sediul Ministerului Sănătăţii.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea