Ministerul Educației a publicat luni noi modele de subiecte pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Astfel, ”testele de antrenament” sunt ”un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Educației.

Baremele de notare vor fi publicate vineri

Iar subiectele sunt publicate fără baremele de notare, care vor fi făcute publice vineri, 3 aprilie, anunță ministerul.

”În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, Ministerul Educației și Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale.

Resursele de antrenament tip test, realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare, respectă modelul subiectului de examen.

Informații suplimentare în emisiunile Teleșcoala

Obiectivul acestora este acela de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene.

Baremele de evaluare și de notare vor fi publicate pe același site, vineri, 3 aprilie 2020. Rolul acestora este de autoevaluare și calibrare a modului în care au fost redactate răspunsurile.

Totodată, în cadrul emisiunilor Teleșcoala vor fi prezentate unele soluții ale acestor teste de antrenament, cu explicațiile necesare pentru a înțelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare și de notare”, precizează Ministerul Educației.