Mihai Tudose a explicat, marţi seară, la emisiunea Punctul culminant, în compania lui Victor Ciutacu, despre termocentrala Mintia, vânzarea PETROM şi „ziua Festivalului Raluca Turcan”, după gafa majoră făcută de ministrul Muncii pe Facebook.

Atacul lui Mihai Tudose

Mihai Tudose, fost premier PSD, a venit cu o serie de acuzații grave cu privire la guvernarea Cîţu. Actualul prim-ministru a fost luat la rost după ce a decis închiderea termocentralei de la Mintia.

„E o tragedie. Am atras atenția că sunt niște lucruri care, o dată făcute, nu se mai întorc. Asta e calea pe care o urmează trădatorii de la putere. E  vorba de o trădare deoarece ocupă un loc important în sistemul energetic. Este evident că într-un timp mai depărtat se va renunța la exploatarea cărbunelui. Germania a negociat până în 2038. La noi, nu numai centrala va avea de suferit. Sunt mulți șomeri, Valea Jiului are aceeaşi soartă”, a spus Mihai Tudose la emisiunea Punctul Culminant de la România TV.

„I-au monit pe oamenii de la Mintia cu sume importante, am auzit în jur 12 mii de euro. Cât poți să trăiești? O perioadă. Acum, e oficial că nu mai e apă caldă și căldură în zona. Vestea proastă e că noi avem 4 anotimpuri și unul e iarnă. Muncitorii vor fi folosiți la închiderea minelor. După ce se termină, minerii vor trebui să croseteze”,  a mai explicat Tudose,vorbind despre infrigementul pentru România în agricultură şi posibilitatea că PETROM să ajungă pe la ruşi, unde şi-a definitivat studiile Raluca Turcan.

Resursele României, distrse de măsuri ireparabile, spune Tudose

„Cu fiecare zi care trece cu acești oameni la guvenare, se duc resursle româniei, interesele româniei, iar multe sunt ireparabile. Va avea aceeași soarta și complexul Oltenia. s-au dus. PNRR stă acolo bine undeva. Ei sunt foarte fericiți că nu primim nimic. Există un zvon toate imprumutiurile au fost girate unei firme. Da niște calificative țării, un zvon…”, a mai declarat Mihai Tudose.

Termocentrală Mintia a fost închisă, oficial, în noaptea de luni spre marţi, când energeticienii au ieşit din ultimul şut. Mai mulţi angajaţi s-au adunat în curtea termocentralei pentru a protesta. Printre ei a fost prezent şi liderul Sindicatului ”Solidaritatea”, Cristian Iştoc, care a declarat că închiderea acestui obiectiv este un asasinat energetic, girat de ministrul Energiei Virgil Popescu.

Reacție dură după gafa Ralucăi Turcan

Fostul premier PSD, Mihai Tudose, a ironizat-o pe Raluca Turcan, după ce ministrul Muncii i-a urat ”la mulți ani” baronului Brukenthal, la împlinirea a 300 de ani de la naștere.

„Când ești prost de mic… când te faci mare doar te joci! O mai țineți minte pe ”doamna” care avea dificultăți majore în a-și aduce aminte ce vârstă are? Oscilând între 27 și aproape 40… Dar pe autoarea lu’: să-nu-ne-culcăm-vii-și-să-ne-trezim-morți? Daaaaaa! Raluuuuca Turcan!!! Noul val PNL! Lovește din nou: îi urează la mulți ani baronului von Brukenthal! Faptul că omu’ a murit acum peste 200 de ani este doar un amănunt… (…) Ăștia care nu au aflat încă faptul că nu se spune la mulți ani unei persoane decedate… ne conduc!!!”, a scris Tudose pe contul său de Facebook.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea