Mihai Gâdea prezintă documentul semnat de Vlad Voiculescu, privind achiziția de vaccinuri neomologate

Documentul respectiv a fost prezentat în contextul în care Direcția Națională Anticorupție (DNA) a deschis un dosar penal privind modalitatea de cumpărare a vaccinurilor anti-COVID în România.

„Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă (in rem), respectiv abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, este scris în documentul DNA.

Reacția lui Florin Cîțu

De asemenea, premierul Florin Cîțu dezminte asocierea sa cu ancheta DNA privind achizițiile de vaccinuri anti-COVID.

„Ceea ce mi se pare mizerabil și revoltător este să asociezi persoana mea cu aceste dosare de la DNA. Este vorba doar despre faptă. Nu are nicio legătură cu persoana. N-am nicio informație despre aceste dosare”, a reacționat Florin Cîțu.

Vlad Voiculescu spune că Florin Cîțu se joacă cu cuvintele

În acest context, Vlad Voiculescu susține că premierul Florin Cîțu se joacă cu cuvintele într-un mod complet iresponsabil, precum s-a jucat cu bugetul Ministerului Sănătății, susține fostul ministru.

Totuși, documentele prezentate de Mihai Gâdea la Antena 3 arată că, potrivit art. 2, Vlad Voiculescu a semnat Formularul de Comandă pentru Vaccin din partea Statului Membru Participant către Contractor cu caracter de comandă fermă cu obligativitatea din Partea Statului Participant după cum urmează:

  • Trimestru T2 2021 – 3.020.772 doze de vaccin
  • Trimestru T3 2021 – 3.020.772 doze de vaccin
  • Trimestru T4 2021 – 2.013.850 doze de vaccin

Preţul de livrare al Dozelor contractate este de 15.5 euro per doză

Preţul de livrare al Dozelor contractate este de 15.5 euro per doză fără TVA iar suma Totală plătibilă de către Statul Membru Participant pentru dozele contractate este 124.858,607 euro fără TVA, conform informațiilor transmise de antena3.ro

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea