Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a pus mai multe întrebări cu privire la rapoartele întocmite în urma incendiilor de la Piatra Neamţ şi Institutul „Matei Balş” şi ce s-a întâmplat acolo cu adevărat.

Mai exact, Vlad Voiculescu este de părere că după data de 14 aprilie, adică data la care a fost înlăturat din fruntea Ministerului Sănătății, nimeni nu a mai fost întrebat despre aceste rapoarte, deşi în vremea mandatului său „interesul în presă părea atât de mare”.

Totodată, el a mai subliniat faptul că în mandatul său de ministru (decembrie 2020 – aprilie 2021) a fost insistent întrebat despre cele două rapoarte. Voiculescu a mai adăugat că niciun raport nu era la Ministerul Sănătății și nu știe exact cine trebuie să le finalizeze.

”Unde e raportul de la Balș?”

„Unde este raportul după incendiul de la Piatra Neamţ? Dar cel de la Balş? Ce s-a întâmplat de fapt acolo? Culmea este că niciunul dintre cele două rapoarte (dacă prin raport înţelegem evaluarea complexă a situaţiei care a declanşat incendiul) nu era la Ministerul Sănătăţii. Dar, indiferent cine trebuia să le finalizeze, vă mai amintiţi să mai fi întrebat cineva între timp?”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Fostul ministru îi întreabă pe români dacă ei au mai auzit ceva de cele două dosare sau dacă au aflat ce s-a întâmplat în realitate în cele două spitale, în contextul în care interesul autorităților a dispărut brusc.

„Aţi mai auzit ceva de el? Ştim ce s-a întâmplat acolo? Nu ştim. Şi totuşi… interesul în presă părea atât de mare până la 14 aprilie… Al doilea – cel de la Matei Balş – trebuie să fie un raport întocmit de Corpul de Control al Premierului – iar atunci când premierul trimite Corpul de Control, ministerele nu fac acelaşi lucru în paralel ci trimit de asemenea oameni în echipa de control a premierului. Ştim ce s-a întâmplat acolo? Nu ştim. Şi totuşi… interesul în presă părea atât de mare până la 14 aprilie… Voi cum vă explicaţi asta totuşi?”, a mai scris Vlad Voiculescu.