Un cunoscut medic trimite o unde de șoc în toată România. După toate calculele, COVID ne va distruge. Potrivit lui Octavian Jurma, medic și cercetător, vom avea 15.000 de cazuri pe zi, peste două săptămâni. Avertismentul său vine în contextul creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus.

„Indiferent de măsuri, tot am fi avut două săptămâni de creștere. Și asta este principalul motiv pentru care, eu personal, sunt îngrijorat”, a spus Jurma.

„Dacă aceste măsuri care s-au luat acum, care reprezintă un fel de lockdown parțial, luat la județele cu incidența foarte mare, dar care au un impact mic în județele care cresc dar încă nu au trecut au trecut de 3/1000, atunci numerele vor continuă să crească în ciuda măsurilor.” a declarat medicul Octavian Jurma, luni, într-o intervenție video în direct, la știrile Antena3

„Epidemia va continuă să crească. Epidemia s-a accelerat foarte mult săptămâna trecută. A crescut cu 32% față de săptămâna precedentă, care la rândul ei a fost cu 20% mai mare.

Am avut o creștere de 50% a numărului total de cazuri, zilnic, în doar două săptămâni. Am trecut de la 4.000 în medie, la 8.000 în medie.

Rată de pozitivare este foarte mare, s-a dublat. Numărul de teste a rămas relativ constant.” a susținut cunoscutul medic.

Dacă se menține acest ritm de creștere actual, ne uităm săpătămână viitoare la maxime în jur de 12.000 de cazuri, iar săptămâna care urmează ne uităm la maxime între 14.000-15.000 de cazuri.

„Un platou la peste 10.000 de cazuri este un lucru complet nesustenabil. Și toată discuția trebuie orientată nu cum să obținem un platou la acest stadiu ci cum să ieșim cât mai repede din această stratosferă epidemiologică.” a avertizat Octavian Jurma

Până astăzi, 9 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 306.991 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

206.793 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.240 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.