Alina Gorghiu a pus tunurile pe cei de la AUR. Scandalul uriaș din Parlament petrecut cu o zi în urmă a făcut-o pe aceasta să reacționeze și să ceară măsuri dure.

„Această moțiune de cenzură nu mai este despre guvernarea Cîțu, nu mai are legătură cu Premierul PNL. Ieri a avut loc o șarjă a extremiștilor în parlament, cu AUR garantat de USRPLUS.

Am avut încă o dovadă a ceea ce înseamnă un partid extremist, iar USRPLUS nu are voie să dea în cotinuare un cec în alb extremismului, urii și xenofobiei. Alianța USR-AUR a născut monștri.

Voi solicita o discuție în BPR despre această problemă, voi cere ca toate partidele democratice să se delimiteze oficial de AUR, împotriva extremismului, trebuie să arătăm că suntem Parlamentul unei țări europene. Voi cere oficial tuturor partidelor politice să se abțină în a glorifica violența și ura”, a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

Ce a supărat-o pe Alina Gorghiu

Reacția acesteia vine după ce în Parlament a avut loc un candal uriaș în Parlamentul României. Florin Roman a fost luat pe sus de către chestorii din Parlament, întrucât nu ar fi avut dreptul să conducă ședința de Plen. S-a apelat inclusiv la vorbe jignitoare. „Nu ți-e rușine, bă, mafiotule,” s-a auzit din sală.

La presiunile parlamentarilor AUR, Roman nu a fost lăsat să conducă şedinţa, fiind îndepărtat. Liderul AUR, George Simion, l-a acuzat de uzurpare de calităţi oficiale, iar parlamentarii AUR i-au strigat lui Roman: „Pleacă, mafiotule!”. Senatorul PNL Alina Gorghiu i-a numit huligani pe parlamentarii AUR care au intervenit determinând cu scandal plecarea lui Florin Roman de la Tribună.

Birourile permanente reunite au aprobat ca moţiunea de cenzură să fie citită în plenul Parlamentului de joi, dar a decis, cu voturile reprezentanţilor PSD, PNL, UDMR, amânarea dezbaterii şi votului asupra moţiunii până după decizia CCR în cazul sesizării premierului privind existenţa unui conflict între Parlament şi Guvern.

Sursa foto: Facebook, George Simion