Simona Halep se antrenează cu gândul la judecată

Simona Halep continuă să numere zilele care trec până când va afla că va fi judecată de TAS, acolo unde a contestat suspendarea dictată de ITIA. Instanța de la Lausanne a anunțat de curând programul audierilor din următoarele luni. Din păcate, cazul româncei nu apare pe această listă până în data de 21 martie 2024.

Și totuși, jurnalistul Digi Sport, Dragoș Suciu a adus în prim-plan o altă informație. El a spus că există date că procesul sportivei din România ar putea să se judece pe 24 ianuarie.

„Simona Halep se antrenează în Dubai. A venit o informație din partea celor de la TAS, se vehiculează o dată, 24 ianuarie, că s-ar putea judeca. Audierile ar urma să aibă loc până pe 24 ianuarie”, a spus Dragoș Suciu la emisiunea Liga Digi Sport, de pe Digi Sport.

Simona Halep se antrenează în această perioadă în Dubai. TAS va încerca să stabilească dacă românca a fost determinată sau împinsă către greșeală de echipa antrenorului francez, Patrick Mouratoglou.

Nu a fost judecată în regim de urgență

Prin urmare, dacă varianta potrivit căreia Halep ar fi fost exclusă din tenis fără motiv a fost infirmată. Simona Halep nu a beneficiat de tratamentul de care s-a bucurat rusoaica Maria Sharapova. Pentru că pentru sportiva din România nu a fost posibilă judecata în regim de urgență.

Maria Șarapova, și ea suspendată pentru dopaj, a trecut prin toate fazele dosarului într-un interval de doar 211 de zile. Un proces finalizat în mai puțin de 7 luni!

Diferența față de tratamentul față de Halep este uriaș. În cazul ei, primul verdict a fost obținut în 10 luni și jumătate. În prezent, situația pare să se repete și în cazul apelului la Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Potrivit informațiilor, audierile în cazul Simona Halep nu sunt programate până la data de 21 martie 2024, a anunțat în schimb Fanatik. Cu toate astea, TAS oferă o mică speranță, aceea că procesul are o șansă să progreseze mai repede.

„Datele audierilor sunt stabilite în funcție de disponibilitatea arbitrilor și a părților la procedură. De asemenea, e posibil ca mai multe audieri să aibă loc în aceeași zi.

Din aceste motive, e posibil (cu condiția ca schimbul de observații scrise să fi fost finalizat mai întâi) ca audierea să aibă loc înainte de 26 ianuarie 2024“, a declarat TAS pentru „Fanatik“.