Simona Halep nu a fost pedepsită pe nedrept

Simona Halep are 32 de ani și se confruntă cu cea mai mare provocare a vieții sale. Sport Resolutions, în motivarea suspendării, arată pe larg, pe 126 de pagini, faptul că Halep nu este pedepsită pe nedrept. Sport Resolutions a oferit și probe și argumente solide.

În acest moment, TAS mai poate stabili dacă românca a fost determinată sau împinsă către greșeală de echipa antrenorului francez, Mouratoglou.

Prin urmare, dacă varianta potrivit căreia Halep ar fi fost exclusă din tenis fără motiv a fost infirmată, totuși persistă această impresie deranjantă că, în ansamblu, Simona nu a fost tratată cu respectul cuvenit pentru contribuția sa semnificativă la tenisul mondial.

Cei care contestă această idee ar argumenta că românca nu ar trebui să aibă dreptul la un tratament preferențial. Totuși, Simona Halep nu a beneficiat de tratamentul de care s-a bucurat rusoaica Maria Sharapova. Pentru sportiva din România nu a fost posibilă judecata în regim de urgență.

Maria Șarapova, și ea suspendată pentru dopaj, a trecut prin toate fazele dosarului într-un interval de doar 211 de zile. Un proces finalizat în mai puțin de 7 luni!

Diferența față de tratamentul față de Halep este uriaș. În cazul ei, primul verdict a fost obținut în 10 luni și jumătate. În prezent, situația pare să se repete și în cazul apelului la Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

simona halep
SURSA FOTO: Dreamstime

Declarația departamentului de comunicare al TAS față de cazul lui Halep

Audierile cazului Simonei Halep nu sunt programate până la data de 21 martie 2024, conform informațiilor obținute de la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) de o publicație din România. Cu toate astea, TAS oferă o mică speranță, aceea că procesul are o șansă să progreseze mai repede.

„Datele audierilor sunt stabilite în funcție de disponibilitatea arbitrilor și a părților la procedură. De asemenea, e posibil ca mai multe audieri să aibă loc în aceeași zi.

Din aceste motive, e posibil (cu condiția ca schimbul de observații scrise să fi fost finalizat mai întâi) ca audierea să aibă loc înainte de 26 ianuarie 2024“, a declarat TAS pentru „Fanatik“.

Totuși, chiar dacă audierea Simonei Halep la Lausanne are loc în ianuarie 2024, acest lucru indică o perioadă de așteptare de 4 luni de la comunicarea oficială a suspendării de către Sport Resolutions, la data de 12 septembrie.