„Decizia preşedintelui o aşteptăm până pe data de 24. Să vedem dacă retrimite această lege la Parlament sau o promulgă. În cazul în care preşedintele o promulgă, Parlamentul poate să nu amâne alegerile, stabileşte doar data alegerilor. Eu consider că toate forţele politice, nu Ciolacu, nu PSD, toţi reprezentanţii liderilor politici cu reprezentare în Parlament trebuie să se strângă împreună cu primul-ministru.

Normal ar fi fost să facă acest lucru preşedintele României şi să ia o decizie cum este mai bine, cu specialiştii lângă noi. Nu noi trebuie să luăm decizii, decizii trebuie să ia specialiştii. Parlamentul e o tribună. În toate ţările din Europa prim-miniştrii vin la Parlament şi explică, îl folosesc ca pe o tribună atât pentru politiceni, cât şi pentru populaţie”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Un pact între toate forţele politice

De asemenea, Marcel Ciolacu a spus că trebuie să existe un pact între toate forţele politice.

„Trebuie să fie un pact între toate forţele politice, să oprim absolut orice comunicare pe pandemie, să stabilim o comunicare coerentă, să avem şi o informare. Eu nu am nicio informare oficială de la statul român în ceea ce priveşte pandemia. Totuşi, sunt preşedintele Camerei Deputaţilor”, a adăugat acesta.

Transfer la PSD! Marcel Ciolacu jubilează

Prof. dr. Alexandru Rafila s-a alăturat echipei PSD, pe care o va reprezenta în Parlament, a anunţat, joi, preşedintele partidului, Marcel Ciolacu.

„Aşa cum v-am promis şi dumneavoastră, şi colegilor mei, şi simpatizanţilor PSD, de când am preluat funcţia de preşedinte al PSD, am spus foarte clar că partidul trebuie să se deschidă în primul şi în primul rând pentru specialiştii din prima linie deja recunoscuţi atât pe plan naţional, cât şi internaţional.

Astăzi îi mulţumesc domnului prof. dr. Rafila că s-a alăturat echipei noastre şi sunt ferm convins că această luptă cu pandemia nu este una de conjunctură şi nu este o luptă care va dura foarte puţin timp. Este o luptă de durată.

România şi românii şi Parlamentul au nevoie de specialişti în Parlament care să facă legislaţia pentru această luptă cu pandemia.

Parlamentul României are nevoie de specialişti în fiecare domeniu, dar în acest moment traversăm cea mai mare criză sanitară şi economică după cel de-al Doilea Război Mondial şi oameni precum doctorul Rafila trebuie să se regăsească în viitorul Parlament al României”, a declarat Ciolacu într-o conferinţă de presă.

Sursă foto: INQUAM/ George Călin