Liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat, marţi, că PSD a decis să susţină orice iniţiativă cetăţenească al cărei obiectiv este organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

„Am decis să susţinem orice iniţiativă cetăţenească de convocare a unui referendum pentru demiterea primarului Sectorului 1. Repet, orice iniţiativă cetăţenească, nu politică. Doamna Clotilde Armand a demonstrat că nu e în stare să îşi exercite atribuţiile de primar. Bătaia de joc la adresa bucureştenilor trebuie să înceteze mai repede decât mandatul de 4 ani al doamnei Clotilde Armand”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută marţi după şedinţa Consiliului Naţional.

Reacţia social-democraţilor vine după problema ridicării gunoiului în Sectorul 1, din cauza unor neînţelegeri privind onorarea contractelor care au ajuns în instanţa între primăria de sector şi compania Romprest. Clotilde Armand a solicitat prefectului Capitalei Alin Stoica să declare stare de alertă în Sectorul 1 din cauza acestei probleme.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a avut o întâlnire marţi la sediul Instituţiei Prefectului cu reprezentanţii Romprest şi ai Primăriei Sectorului 1. Acesta a propus să existe o soluţie pentru a asigura continuitatea serviciilor de salubritate în sector, iar Romprest urmează să dea un răspuns în acest sens în această seară sau miercuri dimineaţa, a mai anunţat Stoica.

Alin Stoica a precizat că nu a fost luată încă o decizie cu privire la solicitarea Consliului Local pentru Situaţii de Urgenţă de a fi declarată starea de alertă în Sectorul 1, deoarece încă nu a primit toate datele necesare.

Sume restante de peste 3,8 milioane de lei

Blocajul din Sectorul 1 a fost generat de neplata, de către Primăria Sectorului 1, a sumelor restante din perioada iulie 2010-martie 2021.

Romprest pune la dispoziția organelor statului și corespondența electronică – inclusiv informarea din 28 mai a.c, primită de la autoritatea contractantă prin care aceasta validează suma ”care va fi achitată, în zilele următoare, pentru plată facturi restante”, recunoscând astfel debitul istoric restant.

Respectiva adresă a fost folosită pentru dezinformarea opiniei publice, primarul susținând că a achitat suma de 3.877.608 către Romprest. Reamintim că luni după amiază, o tentativă de mediere a situației din Sectorul 1, inițiată de ministrul Mediului, Tanczos Barna, a eșuat.

Deși promisese că va participa la discuțiile cu Romprest, Clotlide Armand s-a sucit în ultima clipă și a repornit ”atacurile” în mass media și pe rețelele de socializare.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea