Prefectul Capitalei, prins la mijloc în scandalul dintre Clotilde Armand și Romprest. Alin Stoica a ezitat până acum să dea curs solicitărilor lui Clotilde Armand privind declararea stării de alertă sanitară.

Scandalul gunoaielor din Sectorul 1 continuă între timp, pe fondul poziției ireconciliabile a primăriței.

Prefectul Capitalei, prins la mijloc în scandalul gunoaielor. Încearcă marți o mediere

Prefectul Capitalei se întâlnește marți cu reprezentanții Primăriei Sectorului 1 și ai Romprest pentru a discuta despre scandalul gunoiului.

Clotilde Armand i-a cerut zilele trecute prefectului să declare starea de alertă în sector, solicitare căruia Alin Stoica nu i-a dat curs până acum, potrivit hotnews.ro.

De cealaltă parte, compania de salubritate Romprest solicită Instituției Prefectului să se implice în soluționarea ”crizei gunoaielor” din Sectorul 1, generată de refuzul primarului, Clotilde Armand, de a plăti sumele uriașe restante.

Romprest a trimis o adresă către instituția sus-amintită, dar și către Primăria Municipiului București, către Ministerul Mediului și către Guvernul României, potrivit evz.ro.

”Vă solicităm să faceți demersuri în vederea medierii pentru soluționarea acestui diferent provocat artificial și în scopuri partinice, care are deja repercusiuni asupra bunei funcționări a serviciilor publice de salubritate și nu în ultimul rând asupra sănătății publice” transmite Romprest Prefectului Capitalei.

Solicitarea conține și un istoric succint al situației din Sectorul 1 care contrazice, cu acte, afirmațiile publice ale primarului.

Sume restante de peste 3,8 milioane de lei

Blocajul din Sectorul 1 a fost generat de neplata, de către Primăria Sectorului 1, a sumelor restante din perioada iulie 2010-martie 2021.

Romprest pune la dispoziția organelor statului și corespondența electronică – inclusiv informarea din 28 mai a.c, primită de la autoritatea contractantă prin care aceasta validează suma ”care va fi achitată, în zilele următoare, pentru plată facturi restante”, recunoscând astfel debitul istoric restant.

Respectiva adresă a fost folosită pentru dezinformarea opiniei publice, primarul susținând că a achitat suma de 3.877.608 către Romprest.

Reamintim că luni după amiază, o tentativă de mediere a situației din Sectorul 1, inițiată de ministrul Mediului, Tanczos Barna, a eșuat.

Deși promisese că va participa la discuțiile cu Romprest, Clotlide Armand s-a sucit în ultima clipă și a repornit ”atacurile” în mass media și pe rețelele de socializare.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.