Prefectul Alin Stoica a anunțat măsuri privind restricțiile din București! El a precizat că rata de vaccinare a depăşit în București 50% la persoanele vaccinate cu o doză.

Capitala se va alinia măsurilor impuse de Guvern începând cu data de 1 iunie.

Prefectul Alin Stoica a anunțat măsuri. Ce se întâmplă cu restricțiile

Comitetul Municipului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se va reuni, luni, pentru a transpune măsurile de relaxare aplicabile de la 1 iunie, a anunţat prefectul Alin Stoica.

El a precizat că rata de vaccinare în Capitală a trecut de 50% la persoanele vaccinate cu prima doză.

În consecință CMBSU se reuneşte, luni, în jurul orei 12.00, pentru a fi transpuse măsurile aplicabile la nivel naţional începând din 1 iunie.

Prefectul Alin Stoica a precizat că nu există alte puncte pe ordinea de zi a şedinţei care va avea loc online.

Alin Stoica a precizat, de asemenea, că rata de vaccinare în Capitală a depăşit 50% la persoanele vaccinate cu o doză, informează news.ro.

Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie

Aproximativ 560.000 de persoane au primit ambele doze de vaccin, din 2,2 milioane de persoane avute în vedere de autorităţi, fiind persoanele rezidente.

Trebuie precizat că Guvernul a stabilit noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie.

Astfel, începând de luna viitoare, se reiau petrecerile private, competițiile sportive se pot desfășura cu spectatori și în spații închise. Se redeschid cluburile și discotecile, cu program limitat, ca și locurile de joacă și piscinele la interior.

Numărul participanților este limitat, dar poate fi mai mare decât cel stabilit dacă toți sunt vaccinați.

Masca de protecție, eliminată la locul de muncă în spații închise

Masca de protecție poate fi eliminată la locul de muncă în spații închise unde își desfășoară activitatea maxim 5 persoane, cu condiția ca acestea să fie complet vaccinate, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor lucrători, rămânând obligatorie în toate spațiile închise comune.

Se redeschid barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri, în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența este sub 3 la mie.

Pot intra doar persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Restaurantele pot funcționa cu capacitate până la 70% acolo incidența este sub 3 la mie, în intervalul orar 5,00-24,00.

Capacitatea poate crește dacă toți clienții sunt complet vaccinați e cel puțin 10 zile.