Conflict la scenă deschisă între Viorica Dăncilă şi Marcel Ciolacu! După o serie de afirmaţii dure din partea fostului premier la adresa lui Ciolacu, acesta a venit prompt cu replica. Actualul preşedinte PSD a indicat care a fost cea mai mare greşeală făcută de Dăncilă în cariera sa politică.

Marcel Ciolacu ştie care a fost greşeala Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD

Marcel Ciolacu spune că eroarea cea mai gravă pe care a făcut-o Viorica Dăncilă, fost premier şi preşedinte al PSD, a fost faptul că nu a mai luat deciziile politice în interiorul partidului. Asta a făcut-o să nu mai fie „conectată la partid”, lucru pe care Ciolacu spune ca i l-a reproşat direct.

„Nu e o vendetă din partea mea sau a domnului Stănescu sau a altui coleg – domnul Grindeanu sau Tudose – faţă de doamna Dăncilă. În schimb, fiecare dintre noi, la un moment dat, ieşim dintr-o anumită funcţie, noi hotărâm cum ieşim.

Cea mai mare greşeală pe care a făcut-o doamna Dăncilă este că deciziile politice nu le-a mai luat cu oamenii din interiorul partidului. În momentul în care te sfătuieşti cu oameni din afara partidului, nu mai eşti conectat la partid. Doamna Dăncilă a luat o perioadă îndelungată decizii politice nu cu membrii de partid. Un lucru pe care i l-am reproşat direct”, a precizat Ciolacu pentru Antena 3.

Ce se întâmplă după alegeri? „Nu există altă regulă în politică”

Liderul PSD consideră că performanţa în politică înseamnă voturile şi procentele obţinute în alegeri. Când un preşedinte de partid pierde alegerile, el trebuie să demisioneze, spune Ciolacu, dând ca exemplu PNL.

„Performanţa politică totuşi apare prin voturi şi prin procentele pe care le obţii în alegeri. Un preşedinte de partid, când pierde alegerile, îşi pune demisia pe masă. Nu există altă regulă în politică.

Uitaţi ce se întâmplă acum în PNL, când este atacat preşedintele partidului, cu toate că au rămas printr-un artificiu dirijat de către preşedintele României să facă această coaliţie de guvernare. Este contestat pentru că nu şi-a dat demisia când a pierdut alegerile”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

„Nu poţi să inventezi altă matematică decât cea existentă”

Preşedintele PSD a vorbit şi despre moţiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă. Aceasta ar fi trecut din cauza „valului de emoţie politică” ce se crease şi în Parlament, după ce preşedintele Iohannis câştigase detaşat alegerile.

„Moţiunea de cenzură a trecut. De la organizaţia Buzău sau de la organizaţia din Olt, condusă de domnul Stănescu, şi cea din Buzău, condusă de mine, nu a plecat niciun parlamentar. Oricâtă frustrare ai avea, oricâtă supărare ai avea, nu poţi să inventezi altă matematică decât cea existentă.

Domnul Tăriceanu a ieşit de la guvernare şi în momentul acela a rămas un vid matematic de voturi. Era foarte greu de gestionat ca acea moţiune de cenzură să nu treacă, mai ales pe o emoţie colectivă pe care o cunoaştem, faptul că actualul preşedinte al României a câştigat cu 67%. Se crease un val de emoţie politică şi în Parlament. Nu stau să dau justificări, nu vreau să intru în discuţii cu doamna Dăncilă.

A fost o decizie greşită, eu am insistat ca votul pe moţiune să-l programăm joi sau vineri, cel târziu, să nu treacă weekendul, astfel încât să se poată face mai mult. Doamna Dăncilă a hotărât că cel mai bine e să facem votul pe moţiune luni”, a arătat liderul social-democrat.