Dezvăluiri inedite despre Liviu Dragnea! Viorica Dăncilă urmează să publice o carte-interviu realizată în colaborare cu jurnalista Marga Nițu, în care dezvăluie momente din perioada în care s-a aflat la Palatul Victoria.

Volumul este intitulat „Viorica Dăncilă – partea ei de adevăr” și urmează să fie publicat zilele următoare, arată un mesaj postat de fostul premier pe Facebook.

Dezvăluiri inedite despre Liviu Dragnea!

Viorica Dăncilă vorbește în cartea respectivă despre relația cu Liviu Dragnea și despre momentul în care fostul șef al social democraților i-a cerut să dea amnistia și grațierea.

„Îmi amintesc că eram la Scroviștea cu soțul meu, când au venit Paul Stănescu și Liviu Dragnea. Mi-au cerut amnistia și grațierea, care urma să fie introdusă de către un secretar de stat, fără a trece prin toate serviciile pentru avizare”, descrie Viorica Dăncilă momentul în care Liviu Drangea i-a cerut să îl salveze de la închisoare.

De asemenea, aceasta susține că niciun ministru nu i-a pus documentul pe masa Guvernului, chiar dacă a fost acuzată în partid că nu a dat amnistia și grațierea.

„Eu nu am dat, în calitate de prim-ministru, ordonanțe pe justiție. Eu am crezut că justiția nu trebuie să depindă de politic și asta am spus-o de prima dată. Mulți m-au acuzat că nu am dat amnistia și grațierea. Au spus că am trădat. Însă, nu a fost niciun ministru care să-mi pună un act juridic de genul acesta în ședința de guvern”, arată un pasaj din carte.

Conform Vioricăi Dăncilă, Dragnea avea un „deficit de încredere” iar ea era înconjurată de „informatori”.

„Probabil Liviu Dragnea voia să fie bine informat. Înaintea mea au fost dați jos doi premieri și gândește-te că pleca cu un deficit de încredere, iar din partea informatorilor nu cred că a fost numai exces de zel, cred că voiau să arate cât de importanți și utili sunt în fața șefului.

A fost foarte greu pentru mine că eram urmărită. Liviu Dragnea avea oameni în jurul meu care îl informau tot ceea ce se întâmpla în guvern”, arată Dăncilă.

Relația cu actuala conducere a PSD

Trebuie menționat și că fostul premier vorbește despre relația pe care a avut-o cu cei din actuala conducere a PSD.

„Eram la Parlament, la Grupul PSD din Camera Deputaților, în birou, când a venit o delegație formată din Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Claudiu Manda, Dragoș Benea și Marian Oprișan, care mi-au spus că ar fi foarte bine să-mi dau demisia din funcția de președinte și să conducă ei partidul, ca o structură interimară, până la alegerile prezidențiale.

Stănescu mi-a spus că nu trebuia să intru eu în turul doi al alegerilor, ci Dan Barna. Paul Stănescu mi-a spus: ai vrut să candidezi, n-ai vrut să lași pe alții să preia conducerea partidului, te voi distruge!”, spune aceasta.

În volumul respectiv este descris și momentul în care Marcel Ciolacu a venit acasă la Viorica Dăncilă pentru a o convinge să demisioneze de la șefia PSD.

„M-a sunat și Ciolacu și mi-a spus că trebuie să vorbim. A venit la mine acasă, unde a jucat o piesă de teatru foarte proastă. S-a așezat pe canapea și mi-a spus cu lacrimi în ochi că îi pare foarte rău de tot ceea ce s-a întâmplat. I-am făcut și un ceai de fructe, pentru că părea foarte afectat”, explică Dăncilă.

Fostul premier vorbește și despre ziua de 10 august și protestele din Piața Victoriei.

„Regret ce s-a întâmplat pe 10 august și sunt alături de toți cei care au suferit. Regret că nu am fost la guvern în seara aceea. Poate că, dacă eram la Palatul Victoria, alta ar fi fost situația. Nu am putut anticipa ce avea să se întâmple.”

Mesajul postat de Viorica Dăncilă pe Facebook

„Pentru a răspunde curiozității prietenilor și neprietenilor, confirm faptul că foarte curând va avea loc lansarea unei cărți-interviu, pe care am realizat-o în colaborare cu jurnalista Marga Nițu.

Am vorbit despre multe dintre provocările perioadei în care am fost prim-ministru, inclusiv despre relația cu Liviu Dragnea, dar și despre campaniile electorale din 2019 și colaborarea cu cei care astăzi conduc PSD.

Am fost și rămân social-democrată și un om de echipă, iar acesta e motivul principal pentru care am amânat lansarea acestui volum pentru perioada post-electorală. Sunt lucruri care trebuie spuse, fiindcă PSD nu se poate reclădi decât pe adevăr și pe analiza obiectivă a problemelor trecutului. Revin cu detalii, urmează momente interesante”, a scris aceasta pe Facebook.

Sursă foto: INQUAM Octav Ganea