Medicul Alexandru Rafila, proaspăt ajuns în PSD a spus adevărul despre Viorica Dăncilă. Trebuie menționat că acesta va candida la alegerile parlamentare pe listele PSD, urmând a ocupa prima poziţie pentru Camera Deputaţilor.

Întrebat dacă a votat-o pe Viorica Dăncilă la alegerile prezidenţiale, răspunsul său a fost categoric: Nu! Dumneavoastră aţi fi votat cu Viorica Dăncilă dacă eraţi membru al PSD?

Medicul Alexandru Rafila, recent intrat în PSD, a declarat că nu a votat-o pe Viorica Dăncilă la alegerile prezidenţiale din 2019, întrucât ”credibilitatea pentru reprezentarea unei ţări cum este România nu că era cea potrivită”.

Declarațiile au fost făcute de Alexandru Rafila la Digi 24.

”Nu am votat-o pe Viorica Dăncilă. Dumneavoastră aţi fi votat cu Viorica Dăncilă dacă eraţi membru al PSD? Nu putam. Viorica Dăncilă este o persoană spectabilă, nu am absolut nimic cu dânsa, dar, această calitate de preşedinte al partidului, de prim-ministru, trebuie ocupată – mai ales dacă vorbim de un partid mare – de o persoană are are abilităţi nu numai manageriale, trebuie să aibă o cunoaştere profundă din mai multe domenii şi trebuie să aibă abilităţi de comunicare. Ori aceste trei alemente i-au lipsit, din punctul meu de vedere, Vioricăi Dăncilă şi, în lipsa lor, credibiliutatea mai ales pentru reprezentarea unei ţări cum este România nu cred că era cea potrivită”, a declarat Alexandru Rafila.

El a vorbit și despre actual șef al PSD, Marcel Ciolacu. Întrebat dacă a regăsit aceste calităţi la Marcel Ciolacu, Rafila a ținut să spună că l-a cunoscut doar recent pe liderul PSD.

”Domnul Ciolacu este un om deschis, care este foarte rapid adaptabil situaţiilor cu care se confruntă, are vorbele la el, are seriozitate şi mi s-a părut că – cel putin în raport cu mine – absolut tot ceea ce am discutat a avut o urmare firească”, a punctat medicul Alexandru Rafila.