Bombă în politică! Planul secret al lui Dragnea, devoalat. Ce voia să facă fostul şef al PSD? Un fost ministru, dar şi europarlamentar al social democraţilor a dat cărţile pe faţă.

Dragnea a vrut să candideze la prezidenţiale

Liviu Dragnea a vizat cea mai importantă funcţie din România. Cel puţin asta susţine fostul europarlamentar PSD, Ioan Mircea Pașcu. Acesta spune că în cazul în care partidul ar fi câștigat alegerile europarlamentare, Liviu Dragnea își anunța candidatura la alegerile prezidențiale.

Astfel, în acele condiții, ar fi fost mult mai greu să fie condamnat. “Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, susține că Liviu Dragnea ar fi fost liber dacă Partidul Social Democrat ar fi câștigat alegerile. „Au vrut abuzuri, bătaie de joc și umilințe!”, spune Ștefănescu, un apropiat al fostului lider PSD.”

Paşcu îl atacă pe Dragnea

Deși nu îmi place sa admit, de data asta, tovarășul de matrapazlâcuri al cetățeanului Dragnea are dreptate:

dacă PSD câștiga alegerile europarlamentare, in seara respectiva cetățeanul Dragnea plănuia sa își anunțe candidatura la prezidențiale (o candidatura la fel de falsa ca și a Dancilei, care s-a grăbit sa-i ia locul imediat după arestare).

Cum victoria anticipata de PSD (conducerea era atât de sigura pe ea, încât nici nu s-a mai obosit sa organizeze, cum facuse la toate alegerile de pana atunci, o numărătoare paralela) s-a tranformat in înfrângere certa, utilitatea politica a cetățeanului Dragnea a ajuns brusc la zero, drept pentru care a și fost rapid îndepărtat de pe tabla de joc.

Cu ce nu sunt însă de acord din “zicerile” unuia ca Stefanescu, este ca vina pentru pierderea alegerilor ar aparține “electoratului nerecunoscător”, in niciun caz prostiilor cât carul făcute de el și cetățeanul Dragnea, inclusiv in alcătuirea listei.

Și ca sa exemplific, o sa dau un singur caz, cel al domnului Terhes, bine cunoscut încă înainte de alegeri in tot nord-vestul României, unde a candidat din partea PSD, pentru sprijinul, inclusiv juridic, acordat din SUA luptei greco-catolice pentru recuperarea bisericilor ortodoxe (procese peste procese, asistenta juridică etc).

După ce ca rezultatul înregistrat de PSD in regiunea de nord-vest a fost dezamăgitor de mic, după numai câteva luni, dl europarlamentar Terhes a și părăsit delegația PSD și grupul Socialiștilor și Democratilor din Parlamentul European, pentru a trece la … grupul Popular, motivând ca el a ajuns pe lista PSD din partea țărăniștilor, membrii ai partidului popular european, un “târg” nășit pe ascuns de Stefanescu și girat cu ambele mâini de cetățeanul Dragnea!

Iar pentru prostii ca acestea, in mintea unuia ca Stefanescu, vinovat este acum … “electoratul nerecunoscător”!?

Nu, v-ați săpat singuri groapa!”, scrie Ioan Mircea Pașcu.

Condamnat cu executare

Fostul şef al PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la închisoare cu executare a doua zi după ce PSD a pierdut europarlamentarele. Acesta a primit 3,6 ani de puşcărie cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Sursa foto INQUAM / Bogdan Danescu