Marcel Ciolacu își continuă din opoziție atacurile împotriva Guvernului susținut de alianța de centru-dreapta.

Președintele PSD se arată foarte nemulțumit de modul în care decurge campania de vaccinare.

Marcel Ciolacu este critic la adresa campaniei de vaccinare

Campania de vaccinare anti-COVID este de fapt “oglinda actualei guvernări”, care nu are un plan coerent şi nu informează transparent populaţia, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

“Această campanie de vaccinare este de fapt oglinda actualei guvernări, este cel mai important examen al guvernării această campanie de vaccinare.

Nu avem doze suficiente, este evident, nu putem ajunge la 70% în acest ritm… ajungem în 3-4 ani la 70% gradul de imunizare a populaţiei.

Am văzut anunţul de la Cotroceni că pe 8 februarie se redeschid şcolile după aproape un an de zile, dar ne-am uitat şi în a doua etapă de vaccinare, în planul Guvernului şi profesorii sunt pe locul 13 sau 14 din 17, sunt în a treia sau a patra, în ultima grupă de vaccinare.

”Nu sunt în stare să aibă un plan coerent”

Cu sistemul de învăţământ terminăm de vaccinat undeva în vară, la toamnă, dar şcolile le deschidem. Este o incoerenţă, nu sunt în stare să aibă un plan coerent şi o informare publică transparentă către populaţie.

Primele ştiri pe care le ştim cu toţii au fost că românii nu vor să se vaccineze şi uitaţi că românii doresc să se vaccineze, persoanele vulnerabile doresc să se vaccineze şi nu pot să acceseze platforma, nu au centrele, nu au terminat acest parteneriat cu administraţiile locale să găsească resursele financiare necesare. Neavând buget, nu pot să aloce banii primăriile”, a afirmat Ciolacu la TVR 1.

Întrebat dacă a reuşit să o programeze pe mama sa pentru vaccinare anti-COVID, Ciolacu a spus:

“Nu. A încercat nepotul meu aproape zilnic să facă acest lucru şi am şi spus că mi-ar crăpa obrazul de ruşine ca eu să mă vaccinez înaintea mamei mele. Nu a reuşit până acum.

O să încercăm să vină la un spital, având şi boală cronică, încercăm să o vaccinăm la Bucureşti. Încercăm să o programăm de când s-a intrat în această a doua etapă”.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu.