România avea nevoie de stabilitate

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că atunci când s-a format coaliția de guvernare, România avea nevoie de stabilitate, mai ales în contextul războiului din Ucraina. Acesta adăugat că „mai aveam puțin și închideam această țară”.

„În momentul în care am decis atât eu şi colegii mei să facem această coaliţie, (…) România avea nevoie de stabilitate mai ales în contextul crizei regionale de securitate cu râzboiul din Ucraina.

Vedem acuma şi cu situaţia din Orientul Mijlociu, cu o criză energetică unde s-au luat deciziile un pic cam târziu, din punctul meu de vedere şi superficial. Marea majoritate nu mai sunt în acest moment în Guvern”, a declarat el vineri, pe 1 decembrie, la România TV.

Șeful Executivului a fost întrebat dacă nu i-a vrut în Guvern sau a avut PNL eleganţa să îi retragă. Drept răspuns, a explicat că politica înseamnă negociere.

„Politica înseamnă şi negociere. Am negociat şi condiţii puse de ambele părţi. Important este că am găsit ce e mai bine pentru România.

Vreţi să răspund punctual dacă aş mai fi acceptat ca domnul Popescu să mai fie în Guvern? Ştiţi foarte bine că nu. Sunt lucruri depăşite”, a spus el.

Nu l-a vrut în Guvern pe Florin Cîțu

Marcel Ciolacu a fost întrebat, de asemenea, dacă nu l-a vrut în Guvern nici pe Florin Cîțu ca ministru de Finanțe. El a răspuns că acest lucru „ar fi dus ţara în pragul unui dezastru”.

„Doamne fereşte! Ar fi dus ţara în pragul unui dezastru. Mai aveam puţin şi închideam această ţară. Atâta timp cât a fost premier domnul Nicolae Ciucă şi acum de 5 luni de când sunt eu, căutăm să luăm soluţiile cele mai bune, comunicăm. Trebuie să existe discuţii (…)

Cel mai rău  m-am supărat şi mă supăr în continuare, şi trebuie să găsim maturitatea politică, când facem şedinţe de coaliţie  şi se discută foarte multe şi unii dintre colegi înregistrează sau dau stenograme din timpul şedinţei sau iau anumite informaţii că urmează să se ia o decizie şi imediat o transmit presei şi încearcă astfel să aibă un avantaj politic. Nu pot să accept aşa ceva la acest nivel.

Înţeleg că se foloseşte acest lucru, dar există un cerc restrâns al coaliţiei unde trebuie să existe respect”, a afirmat prim-ministrul.

Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Națională

Amintim că Marcel Ciolacu a transmis un mesaj de Ziua Națională. Acesta a vorbit despre tendința de dezbinare a românilor din acest moment. În contradicție cu ceea ce se întâmpla acum 105 ani când s-a înfăptuit Unirea de la 1918.

Totuși, s-a arătat încrezător că țelul nostru va fi atins, acela de a face o Românie puternică, orientată spre dezvoltare. O Românie care să aducă un trai mai bun cetățenilor săi pe care premierul i-a invitat la unitate.

„Este Ziua Națională a României, sărbătoarea tuturor românilor. O zi în care m-aș bucura să retrăim spiritul unității care i-a înflăcărat pe înaintașii noștri de acum 105 ani, înfăptuitorii Marii Uniri. Prezentul ne provoacă să facem față unor situații pe care cu greu le-am fi anticipat cu doar câțiva ani înainte și care pun o lume întreagă la încercare, iar România nu este nici ea ocolită.

Istoria și Marea Unire din 1918 au confirmat puterea unității noastre și, iată, avem prilejul, cu fiecare nouă provocare a prezentului, să demonstrăm că împreună, noi românii, avem puterea de a ne atinge marile obiective. Acest lucru implică eforturi din partea tuturor și, mai ales, o înțelegere a preocupărilor fiecărui român”, transmite Marcel Ciolacu.

Premierul le-a cerut românilor să-și amintească de faptul că avem cu toții același drum de parcurs. El a făcut din nou apel la unitate și a spus că atunci când ceva tinde să ne dezbine, să nu uităm că țelul tuturor este comun.

Nicolae Ciucă a transmis, de asemenea, un mesaj

Și președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj de unitate și responsabilitate față de destinul țării.

În postarea sa de pe Facebook, Ciucă a subliniat că iubirea de țară se reflectă atât în sentimentul profund din inimă, cât și în acțiuni concrete pentru binele României.

În mesajul său, Nicolae Ciucă a subliniat că iubirea pentru România este legată:

– de frumusețea și bogăția pământului românesc
– de tradiții
– de identitatea culturală a poporului.