Marcel Ciolacu este complet dezamăgit de filosofia de guvernare a celor din PNL, spunând că aceasta este total greșită. Mai mult decât atât, șeful PSD este de oprere că avem capacitatea să readucem economia pe linia de plutire.

”Avem această capacitate să revenim cât mai repede la o creştere economică. Nu ai şantiere publice majore. Nu ai negociat anumite lucruri cu Comisia Europeană, dar nici nu laşi ca oamenii să aibă venituri să intre pe consum. Nu faci nimic, de fapt blochezi absolut totul. Nu ai sursă de venit nici din economia reală, nici din consum, dar vii şi te plângi la televizor şi te împrumuţi încontinuu ca să acoperi găurile.

Filosofia lor de guvernare în acest moment este total greşită. Categoric (n.r. ar creşte consumul dacă ar creşte pensiile şi alocaţiile, n.red). Şi veniturile la bugetul statului, crescând consumul. Este un lucru evident.”, spune Marcel Ciolacu la România TV.

”Nu o să le iasă”

Conform celor spuse de liderul Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, România ar fi putut împrumuta de la Fondul Monetar Internațional (FMI) suma de 2 miliarde de euro, fără dobândă.

Șeful PSD mai spune că liberalii doresc să vândă cele mai mari companii din România, mai precis CEC și Hidroelectrica. Acesta a mai spus că cei din PNL sunt foarte supărați pentru că au fost opriți prin lege de a face asta.

”Dacă ar mai fi direcţionate către produse româneşti ar fi excelent. Aşa au făcut toate statele europene. Sunt foarte supăraţi că i-am stopat prin lege timp de doi ani să nu vândă CEC-ul şi Hidroelectrica. Acum vor să intenteze ceva o ordonaţă. Nu o să le iasă. Germania, Franţa, Polonia, toată lumea are această lege. Nu poţi să vinzi bunurile statului când toate pieţele sunt căzute. Este jaf naţional! Să vinzi CEC-ul acum în criză economică trebuie să fii un criminal economic.

Investiţiile străine sunt un obiectiv principal. Trebuie să fie pentru orice guvernare. Acum suntem pe zero. Am avut investiţii străine directe 50 de milioane de euro anul acesta. Niciodată în 30 de ani nu a existat această..

S-au relocat foarte multe fabrici din China. N-am văzut niciuna relocată în România. Asta înseamnă negocierea între state şi credibilitatea pe care o ai ca Guvern. Plătim cea mai mare dobândă din UE – 4.57 la sută. Polonia plăteşte 1,2 la sută. Ungaria 0,8. Nimeni nu spune absolut nimic. De la FMI puteam să luăm două miliarde de euro pentru efectele pandemiei cu dobândă zero. Nu am luat niciun ban.”, a spus Ciolacu.

Sursă foto: INQUAM/Ilona Andrei