Marcel Ciolacu anunță un record în 2024

Premierul României, Marcel Ciolacu, a realizat, luni, o vizită pe traseul Autostrăzii Moldovei. În urma vizitei, el a anunțat că s-a semnat contractul pentru primul lot din cele 13 loturi ale Autostrăzii Moldovei.

Ciolacu a subliniat că proiectul beneficiază de finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În plus, lucrările evoluează într-un ritm accelerat. Mai mult, el a anticipat un record pentru anul următor. El a anunțat că 250 de kilometri de autostradă vor fi dați în folosință.

Premierul a precizat că a realizat vizita oficială în Buzău alături de Sorin Grindeanu și echipa de la CNAIR. Se pare că, în cadrul acestui proiect, ministrul Transporturilor a avut un aport deosebit, deoarece a reușit să deblocheze toate licitațiile.

„Împreună cu domnul Sorin Grindeanu și cu echipa de la CNAIR am fost tot la Buzău și am semnat primul lot din cele 13 loturi ale Autostrăzii Moldovei. Echipa coordonată de Sorin Grindeanu a reușit nu numai să deblocheze toate licitațiile, dar a reușit ca toate loturile să fie în derulare și execuție în acest moment”, a precizat premierul.

Se anunță întârzieri la lotul 2

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, deși există anumite întârzieri în ceea ce privește lotul doi al acestei autostrăzi, constructorul va încerca să recupereze decalajul.

Tot de la premier am aflat că, în decursul acestui an, ministrul Grindeanu a programat semnarea contractelor pentru încă 60 de kilometri de autostradă. Planul include și punerea în funcțiune a 100 de kilometri de autostradă și drum expres.

„Din informațiile mele, doar la lotul 2 sunt ceva întârzieri, dar constructorul a anunțat că încearcă să recupereze decalajul.

Anul acesta, domnul Grindeanu și echipa sa vor semna încă 60 de kilometri de autostradă și vor da în folosință 100 de km de autostradă și drum expres.

Toată autostradă este prinsă în PNRR, este finanțată din PNRR. Din cifrele pe care le am eu, anul viitor o să finalizăm 250 de kilometri de austostradă și drum expres. Începem să ne ridicăm la așteptările românilor în ceea ce privește construcția de autostrăzi. ”, a explicat Marcel Ciolacu.

Vă amintim că, pe data de 22 noiembrie, a fost programată semnarea contractului pentru execuția lotului 3 Pietroasele – Buzău. Acesta are o lungime de 13,9 km, parte din Autostrada Ploiești – Buzău. Informația provine din agenda ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

De menționat că ultimul lot al Autostrăzii Moldovei (A7), finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a fost atribuit asocierii de constructori turci Nurol – Makyol.