În urma exitpoll-urilor de la ora 21:00, premierul Ludovic Orban a făcut declarații în fața sediului PNL de unde le-a mulțumit românilor că au ieșit la vot. Acesta a menționat că adevăratul rezultat va fi cunoscut după ce voturile vor fi numărate complet.

Premierul a declarat că în cercetările sociologilor nu sunt cuprinse anumite voturi, motiv pentru care consideră că Partidul Național Liberal a ieșit câștigător în alegerile parlamentare din acest an.

”Avand in vedere ca in cercetarile sociologilor nu sunt cuprinse voturile din diaspora, marja de eroare si toate evaluarile, PNL considera ca este castigatorul acestor alegeri. Le multumesc tuturor românilor care au decis sa-si exercite dreptul la vot”, spune Ludovic Orban.

Un mesaj pentru românii care nu au ieșit la vot

Având în vedere că prezența la urne a fost extrem se scăzută față de prezența la urne din cadrul alegerilor parlamentare din 2016, Ludovic Orban a avut un mesaj și pentru românii care au decis să nu iasă la vot.

Premierul a subliniat că democrația unui stat este mai puternică cu cât numărul celor care își exercită dreptul la vot este mai mare.

”Cu cat numarul celor care si exercita aceasta putere este mai mare, cu atat democratia este mai puternica si mai reprezentativă”, a spus premierul.

Ludovic Orban le-a cerut românilor să iasă la vot în la viitoarele alegeri, chiar dacă de această dată nu au făcut-o.

”Chiar daca la aceste alegeri ati ales sa nu veniti la vot, va cer ca in viitor sa considerati aceste alegeri extrem de importante pentru destinul României”, spune Orban.

În finalul mesajului său, Ludovic Orban a precizat că fiecare român are puterea de a decide în ce direcție se poate îndrepta România și că va încerca să reprezinte o paletă cât mai largă de români.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea